fredag 11 augusti 2023

Sörmlandsleden etapp 44:2 - Kungsladugården - Hållet

Dagen efter vårt besök på teatern Nyköpings Gästabud betade vi av ytterligare en etapp av Sörmlandsleden, den märkliga etapp 44:2 från Kungsladugården - Hållet. Märklig för att den liksom inte har någon funktion, den erbjuder en genväg från etapp 44 till etapp 45 mest via vägar. För att? Vi fattar inte riktigt vitsen, men eftersom alla anslutningsleder ska vandras så går vi den också. 

Etapp 44:2 är 5 km, men vi valde att göra en längre tur med start och slut vid Nyköpingshus, så vår vandring blev på ca 12 km. Från Nyköpingshus följde vi etapp 45 fram till naturreservatet Svanviken - Lindbacke. Det är väl etappens finaste del, så fint att vandra över kullarna med enbuskar och sen vidare ner mot strandängarna. Här valde vi att vika av från leden och följde en grusväg upp till Kungsladugården för att påbörja etapp 44:2. Nu blev det en promenad på cykelbanor och längs vägar och genom en tunnel under motorvägen. Här passerar leden ett gäng röda garage med en kul historia, garagen är byggda av trälådor som innehöll delar till Chrysler-bilar som levererades till en bilfabrik. 

Efter det blev det äntligen en del skog och natur, med ett stopp förbi friluftsgården Frisksportartorpet, för att sen leda vidare mot naturreservatet Hållet. Här avslutas etapp 44:2 och etapp 45 tar sen vid. Hållet är en stadsnära skog med gott om stigar och motionsspår blandat med rester från gruvindustri. Väl framme i Nyköpings centrum avvek vi från leden och tog raka vägen tillbaka mot bilen vid Nyköpingshus. Nöjda med att ha klarat oss ifrån regn som prognosen hade utlovat och nöjda med att ha prickat av en anslutningsled till. 
Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
Sörmlandsleden

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar