torsdag 13 augusti 2020

Roslagsleden etapp 11: Sandviken - Grisslehamn

Sommaren 2020 innebar ju justerade semesterplaner för de flesta, så vår fjällvandring byttes mot andra upplevelser i närområdet. Och att gå klart Roslagsleden blev just en sån upplevelse. Vi gick etapp 9-11 på tre dagar, bloggen beskriver etapp för etapp.

Så var det äntligen dags för etapp 11, den mest havsnära etappen av Roslagsleden. Och visst blev det en fin tur, lite jobbigare än de två tidigare etapperna eftersom det nu var en del klippor och stenfält att ta sig över. Men en stor del av turen går på grusväg genom sommarstugeområden och förbi små hamnar, så leden varierar mellan klippor, grusväg och skog. Bra att ha förväntningarna på rätt nivå och inte förvänta en heldag längs havet. Men visst är det en fin etapp, en heldag med massor av skärgårdsfeeling. 

Vi lyckades pricka in perfekt väder med en lagom strålande sol så det blev flera längre pauser vid klipporna. Även när leden går en bit upp från havet så går det att göra avstickare när till klipporna och hitta egna smultronställen att njuta på. 

Framme i Grisslehamn avslutas etappen och hela Roslagsleden vid Albert Engströms muséet, men vi gick vidare upp till samhället för att köpa glass och ta bussen tillbaka till bilen som vi parkerat vid Estuna kyrkan för ett par dagar sen. Vi passerar 60° N


Här vid Själkullviken kan man välja en enklare väg eller ta sig ut mot klippor och klapperstensfält. En regnig dag kan nog de våta klipporna bli en ordentlig utmaning, men idag gick det fint att balansera över stenarna. 
Nöjda efter tre dagar på Roslagsleden, totalt 66 km vandring. Och klara med alla etapper från starten i Danderyd till målgången här i Grisslehamn. Härligt!

Vi har gått samtliga etapper längs Roslagsleden, läs alla inlägg här:

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar