onsdag 1 april 2020

Zambujeira do Mar - Odeceixe, dag 4 på Rota Vicentina

Fjärde dagen på Rota Vicentina vandrade vi 18,5 km från Zambujeira do Mar till Odeceixe som var vårt slutmål på den här fyradagars vandringen i Portugal. Dagens etapp var rätt tuff, det var mycket upp och ner och dessutom gick leden högt upp nära klippkanterna. Så för den höjdrädda delen av teamet var det utmanande, speciellt med den kraftiga blåsten den här dagen. Men så fint! Det var dramatiskt landskap nästan hela vägen med klipporna, havet, blommorna och fåglarna. Fantastiskt fascinerande att se storkarna sväva fram ovanför huvudet och landa vid sina bon ute på klipporna.

När vi närmade oss Odeceixe kommer man först fram till stranden som ligger 4 km från byn. Det finns inget sätt att ta sig ner till stranden från den här sidan utan man måste följa leden via landsvägar in till byn och sen vidare tillbaka ut till stranden om man är sugen på ett dopp. Men vi nöjde oss med att gå in till byn där vi hade bokat ett väldigt charmigt boende mitt i byn, Bohemian Antique Guesthouse. Till kvällen hittade vi en fin tapasrestaurang för att fira att vi klarat av våra fyra dagars vandring. Nöjda och belåtna tog vi sen dagen efter bussen till Lagos och fler vandringsdagar.

Morgon i Zambujeira do Mar
Vi lämnar Zambujeira do Mar bakom ossLunch på en parkbänk i byn Azenha do Mar med färskt bröd inhandlat på bageriet i Zambujeira do Mar


En avstickare från kusten genom buskage av akacia

Och så mängder med växthusEtt storkbo uppe på en klippa


Framme vid stranden i Odexeice, en brant och en flod skiljer oss från stranden 

I bakgrunden skymtar byn Odexeice (svårt att både stava och uttala...) 

Framme vid vårt fina hotell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar