onsdag 22 april 2020

Vandring på Täljeleden i Södertälje

En kylig söndag i slutet av mars var det dags att vandra den 23 km långa Täljeleden, den här gången med vandringssällskap. Vi har haft den här leden på vår att-göra lista ett tag så det kändes kul att äntligen få ge sig ut och utforska nya trakter i Södertälje. Vi parkerade en bil vid Vasa handelsplats (fast sen såg vi att det fanns en bättre parkering precis vid ledens slut/början), och den andra bilen ställde vi i Ronna. Leden börjar (eller slutar om man så vill) strax bakom höghusen i Ronna, och ger sig direkt in i skogen. Trots närheten till civilisationen var vi nästan ensamma ute i skogen den här söndagen.

Leden går blandat på skogsvägar och stigar, ibland nära bebyggelse och ibland med mer känsla av vildmark förbi sjöar, mossar och hällmarker. Bårsjöns naturreservat var en trevlig bekantskap, inte så vanligt att få uppleva en bäverhydda mitt på leden. Strax efter Bårsjön gör leden en avstickare mot Acksjöarna, men den avstickaren hoppade vi över den här gången. Mot slutet går leden en stund tillsammans med Måsnarenleden som vi vandrat tidigare innan den avslutas vid Vasa.

Vi låter bilderna få berätta mer om vandringen, men som stadsnära vandring får den fint betyg. Kanske hade det varit smart att få till en rundslinga för att få lite smidigare logistik. 


Kämstaborgen /A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar