tisdag 14 april 2020

Sörmlandsleden etapp 32: Stavsjö - Lövsjöns sydspets

Några dagar efter att vi vandrat etapp 31Sörmlandsleden så var vi tillbaka i Stavsjö, den här gången för att fortsätta leden söderut på etapp 32 mot Lövsjöns sydspets. Vi lämnade bilen på parkeringen vid etappstarten och gick mot sjön Skiren. Här finns en rundslinga Skiren runt på 4,5 km och efter ett tag ansluter också etapp 31:1 som gör en längre slinga i området. Leden gick fint precis i strandkanten, vi stannade till en stund för att dricka vatten vid en rastplats i södra delen av sjön. Och passade på att logga en geocache. Det fanns gott om geocachar i området, men vi valde att bara logga de första som vi passerade, sen fokuserade vi på vandringen.

Leden går vidare in i skogen, genom ett kalhygge och följer sedan en bit längs Nunnebanan, en gammal järnväg som byggdes i början av 1900-talet för att transportera bort träd som hade blivit angripna av nunnefjärilens larver. Strax därefter kom vi till vad vi tyckte var den här etappens höjdpunkt, en fantastiskt lång spång genom en mosse. Spången bara fortsatte och fortsatte rakt genom mossen. Och precis när vi sa att "här skulle det vara fint att äta lunch" så dök det upp en bänk vid sidan om spången. Så, det blev lunch mitt på spången, funkade utmärkt!

Vidare genom skog och sen skymtade vi strax Lövsjön och kom fram till ett vindskydd vid sjön, det var fantastiskt fint ompysslat med allt man behöver. Sen en kort bit kvar till etappslutet och cykeln som stod parkerad där. CJ cyklade mot bilen och A gick tillbaka en bit och följde sen etapp 32:2, en grusväg mot Kolmårdens djurpark för att bli upplockad.

Här ser man Skiren runt, men vi har kvar en bit till en annan gång

Blåsigt vid vattnet

Tror inte skylten gällde vandrare, så vi fortsätter på Nunnebanan
Vegansk chorizo med potatissallad blev dagens vandringslunch

Vindskyddet vid Lövsjön

Framme!

Sista biten på 32:2 mot Kolmården

Öde på Kolmården den här dagen
Sammanfattning: Trevlig etapp, både en del vildmark och en del sevärdheter, så klart godkänt. Vi gick drygt 12 km, plus ett par kilometer till Kolmården för A (och en cykeltur för CJ också).

Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar