lördag 27 maj 2017

Terrängspåret 5 km på Västra Järvafältet

Vi fortsätter utforska varje vrå av Järvafältet så en eftermiddag när vi längtade ut i skogen åkte vi till Västra Järvafältet och parkeringen vid Granskog. Härifrån går ett motionsspår på 2,5 km och sen ett terrängspår på 5 eller 10 km. Vi valde den här gången det gula terrängspåret på 5 km.

Terrängspåret var en positiv överraskning. Första delen går norrut (spåret är bara skyltat åt ett håll så enklast är att gå vänstervarv) i fin och vild skog, även om det hörs att E18 inte är långt borta. Leden kommer sen fram till Översjön och grillplatsen där. Vid Översjön delar sig det gröna 10 km spåret och det kortare 5 km spåret. Här var det lite svårt att se vart markeringarna tog vägen men vi förstod sen att leden fortsatte över fältet parallellt med vägen med stugorna vid Översjön. Ett av syftena med turen var att reka lite inför en kommande scouthajk runt Översjön så vi tittade runt en stund bland stugorna. Den här dagen var det polska scouter som hade hyrt stugorna så det var full fart.  

Men strax var vi tillbaka längs de gula markeringarna och på andra sidan fältet passerar spåret torpet Granskog och sen in i skogen där det längre gröna spåret ansluter igen. Sista delen går längs ett rätt nyanlagt motionsspår som gick jättefint i skogen. Perfekt om man vill komma ut i skogen med barnvagn, rullstol etc. Den sista kilometern går längs med E18 men här får man helt enkelt förtränga bruset och bilarna som skymtar genom skogen. 

En trevlig tur, men nästa gång tar vi nog det längre spåret på 10 km som går i en slinga upp längs östra sidan av Översjön. Då får man ännu mer vildmark och skogskänsla än på den här turen.
Starten vid Granskog

Fina dass!
Vi vandrade gula spåret den här gången

Vi började med kaffepaus i solen


Mycket folk ute längs Översjön den här soliga helgen, här en av de finare grillplatserna

Vägen fram till Översjöns stugor

De polska scouterna var välutrustade

Torpet Granskog

Ute på elljusspåret/AInga kommentarer:

Skicka en kommentar