torsdag 5 maj 2011

SJ, SJ gamle vän (det var mycket bättre förr) och mitt nya jojo kort

Så var det då dags att åka till Malmö igen. Efter att ha flugit många år så har jag åkt tåg till Malmö. Trots denna vinter och att inget av alla tåg jag tagit från Malmö till Stockholm har kommit i tid så har jag ändå fortsatt åka tåg… Tills nu... 
Idag fick jag ett mail, bara några timmar innan avgång, att sedan 2/5 kommer man inte kunna gå och lägga sig på tåget vid 21 och sedan sova till klockan 7 då man är i Malmö. Istället blir man påsläppt 23.04 och sedan skall biljetterna kontrolleras. Dessutom måste personalen prata i högtalarna fram till 24. Sedan blir man väckt i god tid innan tåget kommer till Malmö. På centralen hade självklart SJ stängt alla informationsdiskar och ett hundratal resenärer (som inte läst mail) undrade naturligtvis varför man inte kunde komma ombord på tåget och vad som hänt. På SJ:s hemsida är förklaringen att man bytt leverantör av nattåg… Jag tvingas nu också byta leverantör till SAS, men hoppet står till att någon annan tågleverantör börjar köra nattåg till Malmö eller att SJ tar sitt förnuft till fånga, för jag  tycker om att åka tåg.


En liten sång om SJ, som visar att alla nya förändringar inte är till det bättre för oss som reser.

Desto roligare var den nya cachen Challenge #059S - How far can we reach? som dök upp vid 21:30 tiden. Själv satt jag på pendeln när den dök upp i telefonen och med lite pillande (har ju inte den senaste tekniken) lyckades jag ta reda på koordinaten som låg i närheten av centralen. Det fanns egentligen inget annat alternativ än att ge sig iväg och logga burken. När jag närmade mig platsen var det redan fullt av glada geocachare som var i full färd med att logga. Efter att ha pratats vid en liten stund gick jag iväg och loggade en löst myst i närheten och lämnade Stockholm City Hall Spotting innan jag återvände till centralen. Rätt nöjd med 1 wherigo (Myggiad, den bästa wherigo hittills) och 3 myst loggade.

Väl i Malmö investerade jag i ett jojo kort. En riktigt bra investering som kommer göra det mycket lättare att åka buss. Faktum är att jag måste ha ett sådant kort för efter 1/6 kommer man inte kunna åka buss i Malmö och betala kontant.
 
Efter jobbet byte jag om till löparkläder och äntrade sedan buss 5 med mitt nya jojo kort i högsta hugg. Likt en geochecker visade kontrollburken grönt och att 15,20 kr dragits (jämt och bra belopp?).
Efter en 20 minuters busstur fick jag ge mig ut i för dagen iskalla Malmö.Sedan sicksackade jag mig sedan mellan geocacharna först ut från centrum och sedan tillbaka mot de mer centrala delarna av Malmö.

My way...
Genom geocachingen har jag fått se en hel del av Malmös miljonprogramsområden idag var inget undantag. Inte vackert men bland alla dessa stora hus finns det små små guldklimpar i form av historiska miljöer. Bästa cacherna idag var Historiska vyer III.

Regntunga skånska vyer
Efter ett par timmar började det regna ordentligt och jag blev snabbt genomsur och lägligt nog dök en busshållsplats upp och jag kunde snabbt transportera mig tillbaka till hotellet och ta en varm dusch. Det blev totalt 15 km och 19 loggade cacher, 3 DNF:er och en som jag såg men inte nådde.

/CJ

1 kommentar:

  1. Det är klart det var bättre när SJ var hela Sveriges Järnväg. Nu är det avregleringar och hög vinst som gäller. Uppdelning i bolag som kan skylla på varandra och minskat underhåll. Adelsohn fick sparken när han kritiserade. Tevlig resa!

    SvaraRadera