lördag 14 maj 2011

Rävsta natureservat och Geoscouter

Det har dykt upp några nya geocacher i Rävsta naturreservat som låg längs en lagom lång slinga. Så idag på morgonen började jag med att ge mig ut på en kort (aldelles för kort) kort tur i skogen.

Fin vårstig i Rävsta naturreservat
Man borde börja varje dag med att gå en timme i skogen, framförallt den här tiden på året. Nästan alla träd är utslagna. Vitsippssäsongen börjar ta slut och törnbuskarna tar över och på många ställen är bladen från liljekonvaljerna uppe. De fyra cacherna längs slingan "Runt åkern"; Voffor gör di på detta viset? Tilskogen, Granskogen och Lilla Embarsboda är utlagda av friluftsfrämjandet och var lätta att hitta.

Maskrosor och törnbuskar
Jag avslutade med att låna ett bord vid Friluftsfrämjandets torp Embarsboda och tog en fika innan jag åkte till jobbet. Vi var här i vintras och grillade korv. Jag tittade till cacheburken som ligger här, en fin gömma.

Embarsboda
Kvällen tillbringade jag med mina scouter runt Rösjön där Geocachning stod på schemat. Jag gjorde det enkelt för mig och använde mig av redan utlagda cacher som jag då samtidigt kunde kolla att de var i ordning. Vi delade upp oss i små grupper och sammanstrålade en gång för att fika.

En mugglar logg...

Roligaste cachen var Vatten och Vin som är en bra samarbetsövning och så lite räknande.
Samarbete...
Matte...
 Det har varit en lång dag så inatt kommer jag sova gott. 
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar