söndag 30 januari 2011

Terräng 5:or

Eftersom vi varken klättrar eller dyker så är vintern perfekt för oss för att kunna logga några terräng 5:or. Just nu har vi pålitliga isar i Stockholmsområdet - inte så släta och fina för skridskoåkning men helt okej för geocaching-promenader. Söndagens utflykt gick till Rävsta Naturreservat utanför Sigtuna och  några nya cachar. CJ har varit i området förut för geocaching, men det här är definitivt ett område värt att besöka igen. 

Vi parkerade vid Naturskolan vid Näsudden och promenerade till första cachen I Vikingars Spår nr 2 - Näsudden. Det är en cache som går att nå både landvägen och från sjösidan om man kommer med skridskor. Det var också en bra plats för oss att lämna land och ge sig ut på isen. Solen lyste och isen glittrade -  helt perfekt! Här utanför går Vikingarännet i februari och det fanns en fin plogad skridskobana som såg helt åkbar ut. Och det var en hel del skridskoåkare ute på sjön. Fast vi gick vid sidan om banan och där var isen betydligt ojämnare och såg inte ut att vara så lätt att åka på. 


Vikingarännsbanan
Nästa stopp var vid I Vikingarnas Spår nr 3 - Nyckelstenen - ett kul ställe. Vi gillar ju märkliga platser som man aldrig hört talas om eller hade hittat till om det inte var för geocachingen. Och den här platsen ingår i den kategorin. En mytomspunnen sten med många spännande teorier kring! Och inte långt därifrån ligger en liten holme där det blev fikapaus. Och en cache förstås - I Vikingarnas Spår nr 4 - Pilholmen. Här fanns det fikabord så vi kunde dricka vårt kaffe med solen i ansiktet och strålande utsikt över sjön och skridskoåkarna. Helt underbart! Den här cachen fick en favoritröst!


Pilholmen


Kaffepaus i solen - med loggning av cache

Eftersom vi hade en sjuk son hemma så promenerade vi raskt tillbaka över isen mot bilen för att ta oss hemåt. CJ ville gärna stanna vid ytterligare en cache - Stora Embarsboda - och det fick han väl då. Och det blev ytterligare en positiv överraskning! Friluftsfrämjandet driver ett kafé här på söndagar, och jag blir alltid så imponerad av dessa eldsjälar som engagerar sig och har sån passion! Så det var klart att vi skulle fika! Vi köpte korv och grillade på baksidan av huset - ett stenkast från cachen. Många korvgrillningsmugglare som så småningom försvann så vi kunde logga den här fina cachen. 
Underbar utflykt - frisk luft, bra motion, trevliga samtal och påfyllnad av energi inför nästa vecka! Life is good :-)


/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar