söndag 16 januari 2011

Under snön

En cache som jag en tid sneglat på var Antuna underground. Så idag hade vi bestämt med  Team Sparris att göra ett försök på den här. Jag har ju varit i området tidigare på cachen On Top Of Things, såg i loggarna att denna burk fortfarande ligger kvar men det viste jag inte förrän jag var hemma igen. För ovanlighetens skull denna vinter så hade man plogat upp en jättefin parkeringsplats i princip fram ända fram till start koordinaten. Efter att ha plockat med oss all utrustning så letade vi efter ingången en stund. Eftersom allt var täckt av snö så vet vi inte riktigt vad vi klättrade i/på men det kändes stadigt. Som tur är har entreprenören som skulle blockera berget gjort ett dåligt jobb, men det är vi ju glada för. Väl inne i Berget öppnade sig en stor och lång tågtunnel.   
Häftig tågtunnel.
Trots att jag viste vart vi skulle hade jag inte laddat pannlampan så det blev ett snabbt batteribyte innan vi kunde börja söka efter ”prylarna” som fanns på bilderna i cachebeskrivningen. Vi insåg snabbt att det inte skulle räcka med att strosa runt i tågtunneln utan att något mer skulle krävas. Självklart skulle det klättras. Lite höjdrädd som man är fick jag något högre puls efter att ha klättrat uppför den första och kanske rostigaste trappan. Faktum var att det aldrig kändes riktigt otäckt trots att det var rätt högt på sina ställen.
F ur Team Sparris tar sig upp för en av alla stegar.
Gångar i berget

Ska vi upp för den rostiga...?

Uppifrån såg det högt ut.

Det var inte särskilt svårt att hitta våra ledtrådar så när vi hade alla nedskrivna så gav vi oss ut i ljuset igen. Medan vi räknade fram koordinaterna till själva burken så tog vi en kopp kaffe i vintersolen.
Det svåraste kanske skulle vara att hitta själva finalplatsen som dessutom hade attributet not available during Winter. Men det har varit många loggar i vinter så det kändes som att den skulle kunna tas ändå. Efter lite pulsande och letande vid finalplatsen kunde vi i alla fall plocka fram burken rätt snabbt. Tyvärr så var locket spräckt och innehållet var snyggt och prydligt infruset i 0,3 Liter vatten. Tyvärr måste både låda och innehåll(logg) ersättas.

0,3 liter isklump.
Den här cachen som var en av de roligare cacherna jag tagit och häftigt att få besöka en av alla dessa platser som byggdes under kalla kriget.
Lite nöjda med dessa framgångar tog vi ett litet GC svep i Infra City innan vi åkte hem.
Jag måste också skriva om vårt nyaste cache verktyg som nu äntligen införskaffats.  Efter lite marknadsundersökningar så föll valet på Rustas teleskopstege som gav mest för pengarna. Dessutom känns den helt OK också.
Teleskopstege 

/CJ 

1 kommentar:

  1. När jag såg bilderna så trodde jag att jag visste vilken cache det var, men icke! De där tågnätmatningstunnlarna har massproducerats. Kalla kriget ledde till att man byggde en massa kul saker Entrance to Mordor är ungefär samma stuk, och jag har för mig att den inte var riktigt lika rostig.

    Nästa gång jag skall gå på sådana där tveksamma trappor så tänker jag säkra mig med Via Ferrata säkring. Ligger utanför tänkt användningsområde så vid fall skulle karbinen kunna få olämpligt stryk och gå sönder, men det lär ju i vart fall vara säkrare än att falla helt osäkrat. 100% farligt blir 33% farligt, typ =)

    SvaraRadera