lördag 5 februari 2011

Kåsa och termos


Vad är bättre än att hälla upp en kopp varmt kaffe i sin kåsa och tugga på en ostmacka? Min gamla 3 dl ståltermos fick jag i födelsedagspresent när jag var 15-16 år. Den har hängt med mig ut på många, många utflykter i skog och mark. Inte minst alla mina militärår då man alltid fyllde den mad kaffe eller varmt vatten och så fick den plats i stridsseleväskan tillsammans med en kåsa. Den är bucklig, repig och helimpregnerad med kaffe inuti. Men av alla termosar vi har är det fortfarande den som håller värmen bäst och längst. Det finns ju många nya fina prylar man skulle vilja skaffa sig men min termos vill jag absolut inte byta ut.

A är på firmakonferens i Arboga men jag lyckades övertyga E om att vi skulle ta en skidtur på isarna. Vår plan var att parkera vid Frölunda fritidsområde (kolla en bra broschyr) och sedan åka skidor på isen till Eldholmen. Förra helgen låg ett tunt snötäcke men idag var det enbart glanshal is. Vi prövade naturligtvis att åka skidor men det var jättehalt. Vi möte en spark och det hade varit det absolut bästa färdmedlet idag. Istället lämnade vi skidorna i bilen och tog oss fram genom skogen som ibland var helt snöfri och då var det lätt att gå och sedan passager med så mycket snö att vi fick pulsa lite. Vårt första mål var Hästhagsskär som nissej döpt om till Skattkammarön.

Fika vid Skattkammarön. Lyssnar man är det helt tyst och stilla idag är det enda som hörs de djupa suckarna som isen ger ifrån sig.
CJ på väg över isen.
Från Skattkammarön var det en kilometer över till Ekholmen så efter lite ny energi halkade/hasade vi oss över isen till Ekholmen. Vi gick rakt emot en grupp hus som visade sig vara en bastu och en hel anläggning för fritidsbåtar. Idag var det tomt och tyst men antagligen sjuder av liv på sommaren runt den lilla fritidsbåtshamnen.

Kanske den har sett sina bästa dagar?
Här tog vi naturligtvis cachen med det passande namnet Ekholmen innan vi vände tillbaka till bilen och naturligtvis blev det en kopp till.

Njutning...
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar