lördag 22 januari 2011

Ispromenad i Åkersberga

Den här veckan har jag träffat flera inspirerande friluftsmänniskor och dessutom börjat planera sommarens fjällvandring - så jag ville ut och vandra! CJ fick i uppdrag att hitta en bra tur och det blev en utflykt till Åkersberga och Garnsviken. Tanken var att vi skulle gå på isen och logga tre cacher. Jag är lite lätt skeptisk till isar, har ju inte så mycket isvana och gillar inte när isen knakar och låter... Men isen var tjock och det var gott om skridskoåkare på sjön vilket gjorde mig lite lugnare!

Lite sol fick vi i början av promenaden

Vi började med en kort tur över till ön Storholmen och cachen Garnsviken-Storholmen. Där låg en stackars TB som legat där sedan i mars förra året som vi nu räddade! Sedan blev det en lite längre promenad över isen bort mot Vikingabacken. Här stod en jättefin runsten dold bland träden - som vanligt förundras man över vilka platser man upptäcker tack vare burkletandet. Här gjorde vi upp en brasa och grillade hamburgare på muurikkan. Suveränt gott - även om det blev ett litet avsteg från GI-dieten... CJ hade lite bråttom (nähä...) och högg yxan i ett par fingrar. Några plåster grävde vi fram ur ryggan, men ett riktigt första-förband ska vi definitivt se till att ha med i fortsättningen.

En skadad mästerkock grillar hamburgare
Rask promenad tillbaka till badplatsen där vi började - och avslutade turen med lite kaffe och varm choklad i vindskyddet ner vid stranden. Och dagens tredje cache kunde loggas - Sundtorp. Här är säkert tjusigt på sommaren, men det fungerade alldeles utmärkt som vinterutflykt också. Bra cachar som alla gick att logga på vintern (även om spaden som C släpade med kom väl till användning vid ett par av cacharna).

Mer vandring och utflykter blir det definitivt framöver på helgerna. Är lite sugen på att beta av Roslagsleden i vår, vi har bara gått första etappen från Danderyd så det finns många mil kvar att vandra.

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar