torsdag 12 augusti 2010

Genève - dags för rapport nr 2

Efter vår första rapport från Genève så kan vi ju inte undanhålla er höjdpunkterna från resten av resan - jag förstår att ni väntat med spänning på detta!

Vi fortsatte förstås att utforska Genève - både med geocaching och sightseeing. Killarna tog en geocachingdag som började med en tur innan frukost för att logga 3 cacher - varav två mysteries. Favoriten blev Domaine de Penthes som tog oss ut på landet - fast det bara var en kort promenad från Genève city. Tillbaka till lägenheten och sedan en tur till in till stan och lite city cachning. Tjejerna däremot föredrog en lugn dag i Botaniska trädgården...

En utflykt i Genève gick till CERN laboratoriet där de har en utställning som man kan titta på (GRATIS - inget i Genève är annars gratis så det gick ju inte att motstå...). Men det var över förväntan! Intressanta utställningar och en hel del "trycka på knappar och göra experiment" montrar. Mycket handlade ju om den 27 km långa partikelacceleratorn som som finns i en tunnel under och runt Genève.

Så här någonting kan det se ut inuti tunneln
Vi gjorde en tripp till Lausanne i ösregn. Det blev några cachar loggade då också, men regnet gjorde att ingen var så sugen på att strosa runt i staden. Enligt C var det bästa på hela resan besöket på Olympiska museet i Lausanne. Och det var faktiskt ett fint museum - även för oss som inte är riktigt lika stora sportfanatiker...

Beundrar OS-elden

På vägen hem loggade vi en Earth cache precis vid motorvägen, så nu har vi loggat earth cacher i 5 länder!

Posering vid en Earth cache
Men jag har sparat det bästa till sist! Favoritdagen blev resan till Chamonix i Frankrike. Vi är inga skidåkare så ingen av oss hade varit i Alperna tidigare. Och det var ju en rätt mäktig upplevelse när man kom åkande i bilen mot Mont Blanc och de andra alptopparna. Vi valde att ta kabinbanan upp på berget Le Brevent som är 2526 m och där man fick en underbar vy över Mont Blanc. Vi är ju inget höghöjdsteam, så bara bedriften att ta kabinbanan upp är värt en applåd :-) Uppe på toppen så loggade vi vår högst belägna cache på 2500 meters höjd: The Highest Accessible Cache In Western Europe. Kändes bra!!

Kabinbanan upp till toppen i lätt dis

Så var vi uppe!

Utsikt mot Mont Blanc
Vi lyckades också med bedriften att ta vår andra FTF i Frankrike! Den här gången var det cachen La Pierre à Ruskin som låg vid foten av samma berg bara en kort promenad från kabinbanestationen. Här fick vi göra två försök, första gången var det helt hopplöst... Sen läste vi lite noggrannare och tittade på spoilern och då hittade vi den 40 m från nollan. Vi hittade också en annan burk i närheten - mer om det i ett senare inlägg (jag vet att spänningen är olidlig men ni får ge er till tåls lite...).

Så hur gick det att cacha på franska då? Jo i Genève gick det utmärkt, nästan alla cacher hade texter på engelska och många engelska loggar. Men över på franska sidan var det väl inte lika lätt... Men med Google Translate får man i alla fall ett hum om vad cachen handlar om och det går att översätta hintar. Totalt loggade vi 32 cacher den här resan - med några riktigt minnesvärda ;-)

På väg hem från vår fina lägenhet på Avenue Blanc
Och husbyte funkade alldeles utmärkt, den schweiziska familjen var nöjda med sin semester och vi med vår. Det får vi nog våga prova fler gånger!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar