lördag 14 augusti 2010

Förberedelserna i full gång...

Nu har vi kommit igång ordentligt med förberedelserna inför vårt första event vid Rösjön - Välkomna till Rösjöeventet! Vi vill gärna lägga ut lite nya gömmor och det är det som tar mest tid. Det gäller först att hitta lite bra nya ställen. Vi hittar ju bra i området och vissa platser har vi redan tidigare tänkt på som bra cachingplatser. Men när det gäller skogsgömmor så får man ju reka lite för att hitta fina och kul platser och inte bara "under en sten".

Eventet rör sig runt Roslagsleden och Rösjö runt-spåret

Sen ska ju själva gömmorna tillverkas. Vi har shoppat loss på Clas Ohlson för favoritburkarna Lock&Lock och så hade vi en del cachinggömmor hemma sen tidigare. Fast några nya kluriga gömmor behöver förstås tillverkas - så just nu brummar borrmaskinen när CJ modifierar en metalldetalj...

Burkar som kanske kommer att bli gömmor till eventet - eller någon annan gång :-)

Gömmorna ska ju också innehålla loggböcker, stash notes och lite prylar. Innan sommaren köpte vi en lamineringsmaskin och den gör ju fantastiskt fina stash notes! Bra exempel på en sak som visade på ett behov som vi inte hade en aning om att vi hade. Tänk vad mycket man kan laminera - medlemskortet till fiskeklubben, parkeringstillståndet till Friskis, visitkort (vad jag nu ska med det till...) mm. Loggböcker har inhandlats och ska nu bara fiffas till. Och det är klart att det ska finnas lite roliga prylar i burkarna också - här blir det en mix mellan att köpa lite nytt och att rensa lådorna. Jag tycker det är ett utmärkt tillfälle för återvinning, sånt som bara tar plats i lådorna hemma kanske kan göra någon annan cachare glad :-)

Än så länge är vi inte helt säkra på hur många gömmor det blir, men räkna med 20-25. Just nu är CJ extremt kreativ och påhittig medan jag är den som är lite kritisk och skakar på huvudet... Så när vi förhandlat klart här hemma så vet vi mer!

Just nu har vi drygt 50 personer anmälda (när jag räknar lite utifrån hur många som ska komma enligt loggarna). Superkul!

Nu fortsätter vi borra, klistra, måla och skriva cachebeskrivningar :-)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar