tisdag 7 juli 2009

Motionspass i Sollentuna + caching i Rosersberg

Det har varit lite väl lugnt på bloggningen ett tag - men nu i sommar har vi ju lite mer tid så då tänkte vi väcka liv i bloggen!

Idag delade teamet upp sig i två delar. CJ, E och C gav sig ut på cachingutflykt med juniorerna från e_family medan A tog ett motionspass och passade på att se till några av våra cachar. Den första delen av teamet verkar nöjda med sin dag - de besökte Bunker 1, Bunker 2 och några till, alla runt Rosersbergs slott. Mycket bunker blir det... CJ är ju bunkerintresserad och bunkrar är ju dessutom fantastiskt spännande lekplatser för barn - så alla var nöjda och belåtna!

CJ utforskar bunker

Min utflykt gick runt hemmaskogarna i Sollentuna. Det är ju så trist att ta samma runda varje dag i motionsspåret - jag behöver variation och lite äventyr! Så, jag bestämde mig för att göra lite cache maintenance (dvs se till våra egna cachar). Började med Paradgatan som var i toppskick och gick sedan vidare till Södersätra dammar och Rösjön norra. De två sista cacharna blev lite av en utmaning - jag var nämligen inte med när CJ la ut dom så jag fick leta ordentligt. Fick faktiskt ringa efter ledtrådar innan jag kunde plocka fram dom. Får skylla på att jag bara hade Nokia N95 telefonen med mig, och precisionen på GPS:en är inget vidare...

Men allt såg bra ut - kul att se att cacharna är välfyllda och inte fulla med skräp. Men det kan förstås vara på sin plats med en påminnelse när det gäller byten i cachar:
Trade up, trade equal or don't trade at all!!

Sen kände jag mig lite äventyrlig så här ensam ute i skogen - så jag fortsatte att utforska området. Jag letade på en stig som gick mellan Södersätra och Norrsätra - oerhört högt gräs så jag fick jobba lite med min fästing- och ormskräck... I slutet av stigen hittade jag en spännande övergiven gård som jag aldrig sett förut - Norrsätra gamla gård. Hmm - dags att fundera på att lägga ut någon ny cache kanske :-)


Övergiven gård i Norrsätra

Sista utmaningen på utflykten var att försöka hitta någon väg ner till vattnet - sjön Fjäturen. Men det var ju helt hopplöst. Överallt fanns det obehagliga skyltar "Obehöriga äga ej tillträde", "Privat område", "TV- videoövervakning"!!! Fast jag vet att det är poppis att bada från klipporna men jag kan inte lista ut hur jag ska ta mig dig... Jag får fixa lite picknick någon dag och bjuda med grannarna på kvällsbad - så får de avslöja sina badställen för mig!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar