lördag 11 juli 2009

Vildmark i Törnskogen

Vi har gjort några expeditioner till vår närmaste vildmark de senaste dagarna. Törnskogen är en fantastisk skog här i Sollentuna, som har klarats sig från bebyggelse och faktiskt känns som vildmark mitt i stan. Naturskyddsföreningen i Sollentuna har gjort i ordning jättefina stigar och tagit fram häften som guidar längs stigarna. Igår provade jag att gå stigen Urtid-Istid-Nutid med tema geologisk vandring. Inte alls min specialitet - men det var rätt kul att försöka följa stigen och beundra stenar, hällar, klippblock och annat spännande ;-)Det gällde att inte tappa fokus utan hela tiden följa de diskreta triangelmarkeringarna. Jag fick backa och leta markeringar många gångar - det är nämligen ett gytter av stigar i skogen. Mest njöt jag av stillheten och motionen, men det är klart att man alltid spanar efter nya platser att lägga cachar på. Jag hittade till exempel den här "grottan" som kanske får bli en vildmarkscache så småningom...

Sen fortsatte vi utforskandet av Törnskogen idag med att lägga ut en cache på ett berg mitt i skogen. Det är ingen drive-in cache utan en som kräver en liten vandring i skogen. Berget heter Myrberget men cachen fick heta Apberget. Nu kommer lite spoiler och avslöjanden så sluta läsa om du vill bli överraskad!

Cachen är nämligen gömd i en konstgjord sten som suttit på Apberget som byggdes till inspelningen av Wild kids. CJ och barnen hittade den i Kolmårdsskogarna när de var och tältade för ett par veckor sen och den blev ju en utmärkt cache-container. Och den smälte fantastiskt bra in i graniten på Myrberget.


Snygg sten av trä

Vi la samtidigt ut en annan cache vid Väsjön - Väsjöstaden. Den blev loggad efter 14 minuter och efter 56 minuter hade vi redan haft 4 loggar. FTF-jägarna i Sollentuna är på hugget!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar