söndag 24 maj 2009

Geocachingutflykt till Svanå

I lördags gjorde vi ännu en fin geocachingutflykt. Först får man med hjälp av karta och tidigare loggar leta efter ett tänkbart utflyktsmål. Den här lördagen föll valet på Svanå och cacharna längs Svartån. CJ, A, E och syssling hoppade in i bilen med fullpackad ryggsäck och via Kila kyrka och Grällstagården kunde vi parkera på rekommenderad parkering. Jag tycker det är bra när man får en rekommenderad parkeringsplats då man oftast inte känner till omgivningarna.

Våran cachingtur i Svanå, knappt 6 km.
Härifrån tog vi stigen längs den mäktigt brusande Svartån fram till Brygga. Lådan var trasig och vi hade med oss en ny låda av samma storlek, så vi passade på att byta.

Loggning på bryggan.

Härifrån tog vi "genvägen" till Cave of Puke, en väg som enbart kan rekommenderas om man vill slåss med stenar, rötter och granar. När vi sedan väl kommit ut på en väg så var det var enkelt att gå fram till den häftiga grottan. Vi följde sedan vägen upp till Vindskydd där vi lagade lunch som idag bestod av hamburgare med tillbehör.

Lunch tillreds.

Vilken lunchutsikt!!!Efter lunch fortsatte vi stigen upp till Bron, rätt ruskigt att krypa in och ta lådan. Tillbaka över bron och sedan letade vi oss fram till Beaver (bäverhyddan) där vi på en udde ut i Hällsjön drack vårt kaffe. Ungarna tyckte att bäverön var väldigt spännande!

Det var ingen hemma i bäverhyddan.

Sedan var det bara att följa stigen längs Svartån tillbaka. Själva stigen var också spännande med den långa spången över våtmarken och den snirklande stigen bland alla stenbumlingar.


Lång, kul spång som gjorde att man kom ut i våtmarken.

Trötta men nöjda med dagens utflykt hoppade vi in i bilen som satte kurs på Sala igen. En klart rekommenderbar utflykt med 5+2 hittade cachar.

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar