torsdag 9 juli 2009

Den första Gotlands expeditionen i sommar

Gotland är ett ett orört paradis för oss som geocachare. Jag var en vecka på Gotland med mina omkpisar. Detta var vår 17:e årliga ”stugvecka” och vi hade hyrt en stuga strax utanför Ljugarn. Innan jag steg iland fanns inte en enda glad gubbe på kartan men på söndag morgon fanns det 22 glada gubbar.


Gotland före och efter den första Gotlands expeditionen

Det var bara jag i gänget som sysslade med Geocaching så det fick bli korta turer, ibland med bil för att sedan ta ett löppass eller för att åka och handla. Några av kompisarna hängde på, men alla kan ju inte fatta storheten med cachning...

Favoritturen blev till Sysneudd med cachen Fina fisken tillsammans med Fredrik. Där parkerade vi bilen och sprang längs en fin kustväg till Albatross där vi vände och sprang tillbaka.
En annan fin löptur var från Herrvik (cachen Vy över Herrvik) och sedan upp på Grogransberget och sedan tillbaka via stranden.

Efter den löpturen stannade vi till vid Klintfortet. Detta är ett måste om man tycker om bunkrar (som ni säkert vet att jag gör...). Tyvärr hittade vi inte lådan men vi fick uppleva en annorlunda bunker/fort. När jag kom hem fick jag lite tips från en cachare som läst min DNF-logg, så vi får göra ett nytt försök nästa gång vi är på Gotland. Och det dröjer faktiskt bara några dagar - familjen har hyrt en lägenhet i Visby nästa vecka. Så då återkommer vi med fler rapporter :-)

/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar