tisdag 14 juli 2009

Powercaching - 49 cachar idag

Team Vildmark spenderar en vecka på Gotland. Halva teamet ville shoppa (tjejerna) och den andra halvan (killarna) ville cacha, så vi delade teamet i två delar. CJ och C bestämde sig då för att "råcacha" och länsa södra Gotland på cachar. Sagt och gjort, dagen innan planerades turen minutiöst. Cachar som verkade krångliga eller låg långt från bilväg eller bara en bit in i skogen ratades. Vi fick ett tidsfönster på 9 timmar, sedan skulle hela teamet gå på tornerspel på kvällen.

Kl 7.30 lämnade vi ett sovande Visby bakom oss och satte kurs mot dagens första cache, STRV2, sedan följde kyrkor, broar, konstiga stenar osv i en rasande fart.
Resultatet blev 47 cachar med bla 29 kyrkor, 1 golfbana, 3 broar, 1 avrättningsplats och många, många flera intressanta platser. I snitt blev det 5,2 cachar i timmen.
Nu har vi prövat detta och kan väl inte direkt rekommendera denna jakt på lådor, då man inte får den tid som jag tycker man borde ägna åt de platser man besöker... Men vi hade en kul dag!

Dessutom blev det 2 bonuscachar på väg hem från kvällens tornerspel utanför Visby ringmur. Dagens reslutat blev alltså 49 cacher och totalt 4 DNF. Inte så pjåkigt :-)


Tornerspel avslutade dagens powercachning.
/CJ

2 kommentarer:

 1. Fräckt, roligt att läsa.
  Kände igen ert signum på en cache på ön.
  Är Sollentunabo och ursprungligen från Gotland så jag är nu nere på ön för ett par veckor semester och kommer att cacha lite, dock inte sådant råcachande som ni ägnar er åt.

  / dangli

  SvaraRadera
 2. Det är inte alla i teamet som är så förtjusta i råcachning... Balansen mellan kvalitet och kvantitet diskuteras ofta hemma hos oss ;-) Men 11-åringen som har en otrolig tävlingsinstinkt fick med sig pappa på en heldagstur. Gotland var rätt tacksamt för powercachning eftersom filmburkarna ligger tätt där :-)

  /Annika - Team Vildmark

  SvaraRadera