måndag 6 juni 2022

Kullaberg - norra kuststräckan

Efter att ha vandrat mellan Mölle och Kullens fyr ville vi utforska mer av Kullaberg, så det blev en halvdagstur nordöst om Mölle. Vi utgick även den här gången från parkeringen strax innan Mölle och satte kurs mot Gregers backar. Med hjälp av vandringskartan över området var det lätt att sätta ihop en lagom tur och växla mellan olika leder. 

Den blå leden som går längs kusten var en något mer ansträngande upplevelse än vi var beredda på, det var väldigt mycket upp och ner med flera toppar att bestiga. Det som gjorde upplevelsen ännu mer äventyrlig var aprilvädret - vi började med blå himmel och sol som sen gick över till vind, snöstorm, hagel, regn för att sen avslutas med sol igen! 

Vår plan var att få uppleva Nimis, Lars Vilks mäktiga träkonstverk. Vi gav oss av in på den diskret markerade stigen som går brant ner mot vattnet. Men vi fegade ur... Benen var trötta efter en ansträngande tur och snöfallet gjorde att det var blött och halt på marken. Så, vi bestämde att göra ett återbesök i bättre väder och med piggare ben. Vi nöjde oss med att i efterhand titta på bilder och läsa på om alla turer kring konstverkets vara och icke-vara. Hoppas det får stå kvar tills vi är tillbaka nästa gång!

Sista delen följde vi Skåneleden och den rödmarkerade strövstigen tillbaka mot parkeringen, det var en mer tillgänglig tur på bred grusstig och plant underlag, perfekt som avslutning på vandringen. Det är verkligen fin och annorlunda natur här ute på halvön och extra bonus för att naturen den här dagen bjöd på fascinerande väder också. /Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar