lördag 11 juni 2022

Hovs hallar, Bjärekusten

Under vår vistelse på Kullahalvön i Skåne fick vi ett tips om att besöka Hovs hallar på Bjärehalvön, och efter att ha tittat på bilder därifrån kändes det som ett klockrent utflyktsmål. Hovs hallar ligger i naturreservatet Bjärekusten längs ut på den norra delen av halvön, med dramatiska klippformationer, raukar och stenstränder. Ovanför de dramatiska klipporna breder betesmarker ut sig, även om inga djur hade släppts ut för säsongen i hagarna när vi var på besök. 

Vi följde Skåneleden en bit ovanför stranden för att sen ta oss ner mot vattnet via en stig. Ett väldigt annorlunda landskap med mycket att fascineras av. Här hade vi inget behov av att gå långt utan vi valde att strosa långsamt, klättra på stenar, sitta och betrakta havet och fåglarna en stund. Vi tog en kaffepaus vid en klippavsats och det sög i ordentligt i maggropen när man kom för nära kanten. Tillbaka mot parkeringen gick och klättrade vi över stenarna på stranden för att sen hitta en ny stig som tog oss uppåt. 

En naturupplevelse vi varmt kan rekommendera, att ge sig tid att vandra runt och utforska miljön. Skåneleden fortsätter åt bägge hållen från Hovs hallar så det går absolut att göra utflykten till en dagstur också för att se mer av den här kuststräckan. 

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar