lördag 21 maj 2022

Snogeholms strövområde - en afterwork-vandring

Under vår vecka i Ystad tog vi en efter-jobbet-vandring i Snogeholms strövområde. Vi hamnade där efter att ha studerat kartan runt Ystad och noterat att det fanns gott om stigar och leder i området. Så, vi tog bilen och körde mot parkeringen vid besökscentret. Skåneleden passerar genom området och det finns ytterligare ett 10-tal markerade slingor av olika längd som passerar genom olika typer av landskap. Lederna korsar varandra på flera ställen så det går utmärkt att plocka ihop en egen tur via olika leder och vägar.

Vi började att följa den längsta slingan Snogeholmsleden på 16,5 km men kortade ner turen via andra leder tillbaka mot parkeringen. Det finns en bra karta som hjälper att planera rutten. 

Området består av blandad natur, längs sjöar och våtmarker, via skogar och förbi öppna odlade landskap. Projektet LandArt  bjöd på naturliga konstverk på olika platser i skogen. Snogeholm är mer av ett lättillgängligt kulturlandskap än vild natur, helt säkert en populär plats för barnfamiljer, hundägare, motionärer... Och området fungerade finfint som en stunds efter-jobbet-vandring en fredag i april. 
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar