söndag 24 april 2022

Vandring vid Sandhammaren, Ystad

En av de första utflykterna vi gjorde från vår workation i Ystad var att åka till Sandhammaren, en populär strand men också ett naturreservat. Naturreservatet bjuder på flera olika naturmiljöer - stranden, dynerna, kärrmarker och tallskog. 

Den här morgonen var magisk, det låg en tät dimma över havet så det var ett mjukt ljus och dova färger på stranden. Efter någon timme sprack det upp och solen sken, och platsen ändrade karaktär. 

Vi valde att promenera längs stranden norrut mot Mälarhusen för att sen vända tillbaka och följa Skåneleden en stund en bit upp från stranden genom sanddynerna. Mot slutet gick vi in i skogen och sommarstugeområdet för att följa olika stigar och vägar tillbaka mot parkeringen. 

Framme vid parkeringen hittade vi en gammal sjöräddningsstation som numera är museum, vi fick lära oss att Sveriges första livräddningsbåt finns här. Muséet var inte öppet så här års, men det fanns informationsskyltar utanför. En bit från sjöräddningsstationen finns också Sandhammarens fyr, även den är öppen för visningar på sommaren. 


Mer om Sandhammaren: Länsstyrelsen - Sandhammaren

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar