lördag 30 april 2022

Vandring vid Brösarps norra backar

Efter en vandring i Stenshuvuds nationalpark och lunch vid Kiviks musteri så kände vi att vi hade ork kvar i benen, så det blev en eftermiddagstur vid Brösarps backar. Det finns flera ställen runt Brösarp att utgå ifrån, vi valde att utforska Brösarps norra backar så vi följde Skåneleden ut över backarna. Det är något speciellt med vidderna, lite samma känsla som att komma upp på kalfjället och se ut över landskapet. Så här tidigt på säsongen var det inga djur som betade på markerna, men det var gott om pigga kaniner som sprang kors och tvärs över kullarna. 

Dagen bjöd på klarblå himmel och strålande solsken, så det blev årets första vandring där vi under korta stunder vandrade i t-shirt. Efter en stunds vandring kom vi fram till den blåmarkerade Glimmebodaleden, en slinga på 5 km. Här var vi inte helt överens om hur mycket kraft vi hade kvar i våra ben efter dagens vandringar. Så Carl-Johan valde att ta en längre tur och följde den blå leden en bit för att sen ta sig över backarna tillbaka mot parkeringen. Jag valde att följa en annan omärkt stig som blev en utmärkt genväg tillbaka. Eftersom min tur blev lite kortare så hann jag med en stunds stubbsittning med fantastiskt utsikt över backarna. 

Tillbaka vid parkeringen firade vi utflykten med att släcka törsten med nyinköpt äppelmust från Kiviks musteri. Känslan var väl att Brösarps backar förtjänar mer tid och piggare ben, så det här området är vi inte klara med utan det får stå på listan att återbesöka. 

 
Mer information med karta att ladda ner finns här: Brösarp

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar