söndag 27 februari 2022

Gyllenhielmska leden mellan Sundbyholm och Torshälla

En riktigt kylig januaridag vandrade vi Gyllenhielmska leden utanför Eskilstuna, från Sundbyholm till Torshälla, en sträcka på ungefär 16 km. 

Gyllenhielmska leden är totalt 36 km men går bra att vandra i kortare etapper. Det går även att kombinera leden med Fogdöns pilgrimsled på ytterligare 80 km in mot Strängnäs. Vi valde en sträcka som kändes lagom för en heldag och som gick smidigt att ta sig till med buss från Eskilstuna, nämligen start i Sundbyholm och mål i Torshälla.

Det var en riktigt kylig dag, ner mot 10 minusgrader så vi klädde oss varmt. Trots att det var kallt var det ändå behagligt att vandra, det var klart och fint hela dagen. Från Sundbyholm går leden genom villa- och sommarstugeområden. Vid ett par ställen går leden ner till Mälaren, annars slingrar den sig oftast en bit ifrån vattnet. Kanske är naturen vackrare på våren än en kylig vinterdag, men vi blev inte särskilt imponerade av just naturupplevelsen. Vi vandrade mest i odlad skog och genom rätt mycket bebyggelse. Men absolut en välskött led, det var lätt att följa leden. 

Framme i Torshälla firade vi prestationen med en semla på Café Gröna Villan innan vi tog bussen och återvände till Eskilstuna. 

Länkar:

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar