söndag 23 januari 2022

Sörfjärdens naturreservat, Eskilstuna

Vi tog en utflykt till Eskilstuna över trettonhelgen och passade på att besöka några platser från broschyren 50 utflykter i sörmländsk natur, det är en fantastiskt fin samling med tips på naturplatser runt Sörmland. På väg mot Eskilstuna blev första stoppet vid Sörfjärdens naturreservat, ett reservat kanske främst för fågelskådare men också trevligt att ströva runt i en stund. 

Vi utgick ifrån parkeringen vid golfbanan och följde skyltarna mot naturreservatet. Det var en kall dag med lite lätt snö på marken. Leden går upp på en höjd med utsikt över Mälarviken. Nedanför höjden var det lä så här funkade det perfekt att stanna till för en kaffepaus. Så här års är inte fågellivet så imponerande, men det är säkert en fantastiskt fin plats på våren med blommande hagmarker och fåglar att spana på. Vi gick ut på Koholmen, en holme som används som betesmark för kossor på sommaren, men den här dagen behövde vi inte oroa oss för att träffa på några kor. 

Den här kalla vinterdagen blev det ett kort besök, men det går att göra många fler utflykter i området. Vid parkeringen fanns en bra karta med utsiktspunkter, fågeltorn, badplats och förslag på stigar att vandra. Vi gör en notering om att det absolut känns värt att komma tillbaka hit när vi är i trakterna igen. 
Länkar:

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar