söndag 26 januari 2020

Geocaching-underhåll runt Rösjön

Team Vildmark som namn och koncept har sin början i vår geocachinghobby där det blev vårt alias som familj, en ordlek med vårt riktiga namn och förstås en beskrivning av där vi trivs bäst, vildmarken. Numera har vandringen tagit över som vårt främsta intresse, men vi geocachar emellanåt fortfarande, oftast när vi är ute och vandrar eller reser. Det blir då en bonus då vi gör någon extra avstickare till en intressant plats. En del av geocachandet är också att ta hand om våra egna geocachar som vi har lagt ut. Här har vi förenklat livet genom att arkivera de burkar som vi inte längre orkar ta hand om. Men vi har ett gäng som vi fortfarande vill hålla i liv, och nu var det dags att ta en runda och se till rundan som vi kallat Rösjön Runt.

Det är nästan 10 år sen som vi hade ett geocachingevent vid Rösjöbadet i Sollentuna och då la ut flera nya geocachar. Några har försvunnit och arkiverats, men vi har en serie runt sjön med en avslutande bonus som vi hålla i liv ett tag till. Så, den här söndagen blev det en skogspromenad runt Rösjön för att ge lite kärlek och omvårdnad till burkarna.

Serien består av 8 geocachar som var och en har en ledtråd som behövs för att ta sista bonuscachen.
Första cachen Candy - Rösjön runt #1 hittar man vid Rösjöbadet och så följer man runt Rösjön medsols. Vi hade dessutom fått en rapport om att åtminstone en av burkarna på andra sidan Danderydsvägen behövde omvårdnad, Röret, så den stod också på agendan att besöka.

Hela området är välbesökt med gott om stigar, men så fort man lämnar de officiella spåren och stigarna så kan man vandra ensam långa stunder. Den blåmarkerade leden Rösjön runt drogs om för några år sen så våra cachar ligger numera inte direkt på det spåret, utan man får göra lite egna avstickare. Men hela slingan runt Rösjön är en favorit, just det här med att få till en känsla av vildmark i ett sånt välbesökt område är imponerande.

Den här söndagen blev det drygt 10 km på stigar och grusvägar genom skogen. Ett par nya loggböcker blev det, nya bytessaker lades i, blöta burkar torkades ur och en ny fräsch burk las ut på ett ställe. Så nu är slingan i toppskick igen och redo att ta emot nya besökare!

Ödsligt på Rösjöbadet (på Täbysidan) 

Markeringarna för Rösjön runt-spåret 
En burk får omvårdnad, Cold Rösjön Runt #7


Japp stämmer, det här är Gamla vägen inte den nya dragningen av blåa leden 
Spår av den grävning som gjordes här i skogen för några år sen när kraftledningen grävdes ner, då var det ett ordentligt sår i skogen men det börjar bli mer uppväxt
En kamouflerad geocache, själva burken är ett fynd från en blomsterbutik i Hong Kong faktiskt!
Ytterligare en burk i fint skick
Uppe på ett gravfält med utsikt över åkrarna blev det fikapaus 
Fin julgran med tända ljus också!
Tillgänglighetsanpassad grillplats där Roslagsleden viker av från motionsspåret, det har blivit riktigt fint
Mystiskt meddelande på staket vid ytterligare en av våra geocachar, Border Rösjön Runt #3

En burk som behövde ny loggbok, också en importerad burk, den här gången från Florida

Och så som avslutning så blev det underhåll på burken Röret, som här har flyttats från sin plats för att torkas ur och få en innerburk. Nu är den tillbaka på rätt plats igen!
/AInga kommentarer:

Skicka en kommentar