lördag 5 oktober 2019

Sörmlandsleden etapp 56: Tullgarns slott - Trosa

Vi fortsätter våra vandringar längs Sörmlandsleden, den här dagen blev det faktiskt ledens längsta etapp, nämligen etapp 56 mellan Tullgarns slott och Trosa, en vandring som är 20 km. Vi började med att ställa cykeln i Trosa och parkerade sen vid Tullgarns slott. Härifrån är det en kort promenad till etappstarten, som vi besökte tidigare i år när vi vandrade etapp 57 till Kasholmen.

Det här är en varierad etapp, först en stunds vandring på väg för att sen ta sig in i skog med fin utsikt över havet. Strax innan leden kommer fram till ett vindskydd hittade vi en utmärkt plats för att äta lunch och samtidigt njuta av vyer. Framme vid Stensund vilade vi en stund vid ett minnesmonument över ett gäng frisksportare som dog när de seglade i vikingaskeppet Ormen Friske över Nordsjö. Här fick vi också anledning att läsa på om Frisksportförbundet som har en folkhögskola och camping vid Stensund.  Så nu har vi lärt oss vad en frisksportare är: "Att ta hand om sig själv, varandra och vår värld är grundläggande inom frisksporten. Vi tror på att kroppen mår bättre utan droger och mår bra av att byggas upp med hjälp av träning och bra kost." Det var ett välskött område runt vildmarkscampingen ner mot vattnet, vi smög förbi en yogaklass innan vi vandrade vidare in mot Trosa.

På kartan såg sista delen rätt tråkig ut med mycket väg, men vi blev positivt överraskade över den fina entrén in mot Trosa. Väl framme i Trosa firade vi med en glass innan vi tog de sista metrarna längs Trosaån till etappslutet och cykeln som väntade. Totalt blev vandringen drygt 21 km plus en mils cykling för CJ.

Tullgarns slott skymtar i bakgrunden
Här har vi alltså varit förut, då vandrade vi åt andra hållet, etapp 57

Industriminnen
Lunch med fantastisk utsikt
Vindskydd mitt i skogen, här träffade vi på två tyskar som hade tillbringat natten här


Här passerade vi Stensund med minnesmärke och campingplats
En avstickare för att logga en geocache
Redo för cykeltur tillbaka till Tullgarn
Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:
/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar