tisdag 26 juli 2016

Wenngarns slott med geocaching och vandring

En av årets varmaste dagar ville vi göra en utflykt, men orkade inte med någon längre vandring. Så då blev det en tur till Wenngarns slott. CJ hade varit där för ett par år sedan på en scouthajk men då hade han inte riktigt tid att utforska området. Området runt slottet har under de senaste åren totalrenoverats och byggts ut med både företag, restauranger, butiker och bostäder till ett samhälle. Det var ett jättefint område! Gott om kartor och informationsskyltar på området som berättar om historien och de gamla byggnaderna.

Norr om slottet ligger ett naturreservat, Askare Hage med ett par vandringsstigar. Så, vi började med en tur ut i naturen. Vi följde den blå stigen, Wenngarnsstigen, som går på grusväg och traktorstig i en runda från slottet. Den här varma dagen var vi alldeles ensamma ute på stigarna. Vi tog en paus vid fågeltornet och njöt av utsikten. Längs stigen finns 4 geocachar, varav någon lite mer besvärlig men inte omöjlig att logga. Om man inte vill gå längs väg så finns det en annan variant, Askarestigen, som går lite mer i terrängen. Båda stigarna var fint markerade och finns beskrivna på Sigtuna kommuns webbplats


Kossorna gömmer sig i skuggan under träden
Också CJ letar skugga

Vattenpaus vid fågeltornet

Tillbaka vid slottet passade vi på att fika i slottet, väldigt trevligt och gott. Vi gick en kort tur i slottet och sen gick vi ut i solen igen. Nu tog vi en runda runt området med hjälp av de geocachar som finns där. Vi hoppade över ett par cachar, trots värmen var det väldigt mycket folk ute så det var inte helt lätt att logga överallt. Och så blev det lite för varmt... CJ upptäckte att han hade missat att logga en av cacharna på nätet, Magnus Gabriel på Wenngarn,  som han tog vid scouthajken för 1,5 år sen. Nu blev det återbesök på den och vi passade då på att lämna en TB.


Här i djungeln finns geocachen Humle
Wenngarn var ett jättefint utflyktsmål, en bra kombination av kultur, slott, trädgård, natur och geocaching. Vi kanske kommer tillbaka och fikar igen och loggar de geocachar vi inte tog den här gången.

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar