lördag 2 februari 2013

Utekväll på Söder

Utekväll på Söder kanske för de allra flesta betyder drink, middag och dans, men för Team Vildmark innebär det istället en äventyrlig kväll utomhus. A och E gav sig av till den numera traditionsenliga träffen med Primus. Den här gången träffades vi på Kristinehovs Malmgård. På agendan stod en presentation av Johan Skullman med matlagning på Primuskök efteråt. Johan har varit utvecklingschef för personlig utrustning inom Försvaret och jobbar nu som fristående rådgivare till olika friluftsbolag. Han höll ett intressant föredrag om vikten av rätt utrustning, speciellt vintertid.När vi började bli lite frusna av att stå still var det dags för matlagning. Vi delade in oss i grupper och tillagade en enkel men väldigt god fisksoppa på olika Primuskök.


Kvällen avslutades med demonstration av produkter från Primus och vi fick dessutom en hel del inspiration från andra friluftsintresserade som planerade spännande äventyr för året. Jörgen Johansson från Fjäderlätt berättade om projektet Coast to Coast Sweden. En vandring från Kalmar till Varberg i maj, det är ett "unplugged" event som betyder att vem som helst kan delta och det är ingen anmälningsavgift. Det hade ju varit ett fantastiskt kul äventyr för äventyrsåret 2013, men tyvärr funkar inte datumet... Mer om det på deras Facebook-grupp.  Annan inspiration kom från Hans från Aktiva Äventyr berättade om sitt nästa äventyr på Grönland. Tranevings inspirerar som vanligt, i år är det att sova utomhus en gång i månaden som är projektet.

Efter att värmt oss inomhus en stund och fått med oss inspiration till nya äventyr var det dags att bege oss hemåt. Vi tackar Primus, Johan och alla deltagare för en trevlig kväll!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar