onsdag 30 januari 2013

Cold War cache in UK


Det var länge sedan jag gjorde något inlägg, eftersom det varit alldeles för mycket att göra. Med hjälp av jobbet lyckades jag ta mig till England och Bristol.
Det var ett stort gäng muggel kollegor med så det blev inte någon vanligt Team Vildmark tur med många bensträckare… Jag skulle dessutom köra och det började med att jag satte mig i passagerare sättet för att köra, men där fanns ju ingen ratt… Sedan fortsatte vi på vänster sida i regn och mörker de 15 milen mot Bristol. Vi kunde säkert parkera utanför vårt hotell ett par timmar senare men på grund av regn och mörker såg vi inget av landskapet vilket är trist..

Första natten hamnade vi på ett fruktansvärt ocharmigt hotell i Abby Woods utanför Bristol. Däremot låg det en fin pub precis i närheten. Jag stack ut innan frukost för att logga dagens första burk Rouge Trackers.

Regn och rusk och inte något särskilt att se.
Efter  jobbet så fortsatte vi in till centrala Bristol där vi tog in på hotell Marriott som vi fått tips om och där vi dessutom bodde billigt med Govermental price. Jag tog som ganska ofta på tjänsteresa en kombinerad GC och joggingtur. För första gången denna resa så regnade det inte heller och var minst 10 grader varmt. När väl min GPS bestämt sig för att vakna tog jag lite burkar i centrala Bristol, ingen som direkt är värd att nämna. Alltid kul att komma till en ny stad och Bristol kändes som en kul stad som jag gärna stannat längre i.

Dagens lunch... 
Marriott hotell, ett riktigt fint hus.
Efter att ha spenderat onsdagsförmiddagen med jobb så var det dags att åka tillbaka mot Heathrow. Nu var det bara en mugglare kvar så hon fick invigas i lite geocaching och UE.
Efter ha gjort lite studier hemma föll valet (rätt naturligt) på en cache kallad Cold War Cache. Den verkade ha en spännande historia och fått många favorit poäng. För att komma till cachen gjorde vi en kort avstickare från M4 och parkerade en liten bit från bunkern.

Imponerande historia från kalla kriget och vad jag vet fanns inget motsvarande som detta i Sverige.
On the 15th June 1955 it was announced in the House of Commons that steps are being taken for the ROC to give warning of and to measure radioactivity in the event of air attacks in a future war. As a result of this over a 1000 underground observation posts were built enabling the ROC to observe the effects of nuclear weapons being detonated over the country. Towards the end of the 1960's the bunkers were decommissioned, either being sold off, locked up or dismantled. However quite a few seemed to have been forgotten about including this one! It is now a forgotten relic of the Cold War.
Kanske inte helt oväntat så finns det en förening Royal Observer Corps Association.
ROC bunker.
Vad kan vara roligare än detta?
Det var ingen stor bunker och den var inte i något särskilt bra skick. Det tog en stund innan geocaching burken kunde hittas men när den väl var bärgad så tog vi oss ut och stängde ordentligt efter oss.

Så här såg det ut när den var operativ.
Och så här idag. 
Bunkerns uppgift var att notera kärnvapen nedslag och rapportera dem, och då hade de i alla fall en vacker vy.

Från bilparkeringen gick en promenadväg och bara 600 meter bort fanns två letterbox cacher så vi tog en snabb promenad och jag kunde logga 3 burkar. Tyvärr var det väldigt blåsigt och de senaste dagarna har det regnat massor så det var geggigt.


Promenadvägen.
/CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar