torsdag 21 februari 2013

100 sporkar och sportlov


Äntligen så blev det dags för lite sportlov för mig. Jag har haft en otroligt intensiv 2013 och sedan länge har jag haft några lediga dagar inplanerade den här veckan och nästa vecka.

Igår fick vi ett paket med 100 sporkar, som en del av vårt Ligth my fire adventures. Det blev en riktigt stor hög och troligen vår livsförbrukning av sporkar.

100 Sprorkar...
Förutom att jag jobbat massor i år så har jag varit sjuk och knappast hunnit varit ute i skogen något alls. Så det var riktigt skönt att få packa lilla ryggan och ge mig iväg efter frukost. Målet var Rävsta naturreservat där jag skulle rekognosera för en scouthajk om några veckor.

Jag började däremot att gå över isen till den havererade fiskebåten och geocachen
Babords slagsida som låg där. En sådan här isvinter är det ju inga problem att ta sig till vraket eller logga cachen. Självklart är det lite trist att lämna så här mycket skräp, man borde ta hand om henne innan hon helt försvinner under ytan.

Slagsida

På förmiddagen var det mulet och folktomt på isarna där jag var..
Efter att ha gått en stund på isen gick jag upp i skogen och gjorde upp en eld för att kunna laga min lunch. Det finns inget så härligt som en sprakande eld. Idag hade jag min Muurikka med mig för att steka en laxkotlett. En fördel med Muurikkan är att man inte behöver vänta på glöd utan kan värma maten så fort man fått fyr på elden. För att göra det enkelt ade jag med mig smaksatt creme fraiche, enklare än så kan man inte göra det.

Det togs sig fort...
Dagens, lax med en saffransås och vatten.
 Efter lunchen så tog jag en promenad i Rävstaområdet som är riktigt fint tillbaka till bilen.

Äntligen kom solen fram en stund...
Efter några timmar i skogen tog jag bilen förbi sigtuna för att logga en löst mysterie och sedan stannade jag vid Steningeslott för att ta en promenad till cachen Vassviken.

Imorgon drar vi iväg på vårt första månadsäventyr... ser fram emot sällskapet från resten av teamet, men det får ni läsa om här.

/CJInga kommentarer:

Skicka en kommentar