lördag 23 juni 2012

Midsommardagscaching

Runt Stentorpet där vi tillbringar en hel del tid finns flera powertrails. Istället för att ta alla i ett svep har vi delat upp dem och gått lite olika vändor beroende på hur mycket tid vi har, väder och humör. Idag blev det den fjärde rundan och ett 50-tal cacher. Hittills så har vi gått men idag tog jag hjälp av den gamla militärcykeln. Det finns absolut inte någon bättre cykel på grusvägarna häromkring, den saknar alla funktioner moderna cyklar har. På senare år börjar den också tappa färgen.

Dagens fortskaffningsmedel
Egentligen tycker jag inte om powertrails men på cykel och i lugnt tempo så är det en avkopplande sysselsättning. Här blev det ju också en massa natur att titta på. Det blev också väldigt många stopp, var 160 meter fick man ge sig av från skogen.

Skogsvägarna norr om Sala

En av de mindre burkarna

Små petburkar fick man se många av, ofta i gran.
Det finns många finna mossar i området... Man får riktig Norrlandskänsla
Tur denna skylt fanns annars kanske jag missat Nötbo helt.
Totalt blev det 56 hittade burkar och 2 DNF:er, på 4 timmar, ett rätt bra resultat.

Sedan lyckades jag locka ut C på en checka våra egna cachar tur. Vi byte färdmedlet till den minitandemcykel som finns här, betydligt sämre än förmiddagens militär hoj men 100 gånger häftigare. Med C där fram och jag därbak gav vi oss iväg mot Älgudden.

Cool cykel
Cachen Älgudden har inte haft något besök sedan våren 2010, lite synd att en så här fin plats aldrig får upplevas av andra. För två år sedan la vi cacharna Put a smile on your map och Tree Power för att kanske locka in någon hit men utan resultat. På vägen såg vi två rådjur och 2 familjer med tranor, en av dem med två ungar.

Kiosken vid Älgudden
Utsikt över mossen, spångarna verkar intakta.
/CJ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar