fredag 8 juni 2012

En tur till Rasbo

Idag tog jag ledigt på förmiddagen, riktigt lyxigt. Det var ett tag sedan jag fick möjligheten eftersom jag rest en massa med jobbet.
Efter att ha skjutsat ungarna till skolan och varit på soptippen sate jag kurs mot Rasbo utanför Uppsala. På vägen tid passerade jag bla Östuna kyrka, Lagga kyrka och Funbo Kyrka. Både vägen och kyrkorna är alla lika fina och inbäddade i sommargrönskan.
Vad slår denna vy?
En av de härligaste fåglarna är Sånglärkan och idag lyssnade jag lite extra efter den (men hörde faktiskt aldrig någon). Jag såg på TV för några dagar sedan att man försöker rädda sånglärkorna som minskat med nästan 50% de sista 10 åren, genom att göra rutor där inget sås i fälten sk "lärkrutor". Tydligen växer det så bra på de moderna fälten att det inte finns någon plats för fåglarna att landa på. Hoppas det fungerar så att man även i fortsättningen kan höra sånglärkorna.

Kan det bli mycket mer idylliskt?
Nya spännande platser.
För några veckor sedan var det ett event i trakten och det såg ut att finnas många lockande burkar. Efter att ha löst mysteri cacherna så blev det ju en lagom stor runda att att ta sig runt.

Ny cache mark
Mitt första stopp i Rasbo var vid den gamla sågen men det räckte med att titta på burken, någon loggning kunde det inte bli idag. Team_Ese visar verkligen att man kan göra en Geocache av precis vad som helst. Väldigt många kul och genomarbetade gömmor är ju kul och en rejäl del av favoritpoängen delades ut.

Dagens Did not find the key to open...
Dagens bästa...
Dagens micro
Dagens största

Förutom en massa skog så fick jag se Rasbo motor klubbs bana. Där fanns en av dagen bästa cacher Bokstavsleken. Säkert ett jätte engagemang från dem som driver en anläggning som denna.
Idag var det helt öde och tyst, skönt.En runsten i sommarlandskapet, undrar hur det såg ut här när stenen restes?

CJ på Äventyr
Totalt blev det X cacher loggade och en avstressad CJ.
/CJ

1 kommentar:

 1. Hej.

  Kul att du bloggar om dina äventyr i Rasbo :-)
  Tråkigt med dina DNF. Siffrormysten är gömd på samma sätt som Kvadraterna vid Mötesskylten.
  På låsta cachen så skulle nyckeln synas på bilden om det inte var för att lådan var ivägen ;-)

  Hoppas att du följde anvisningen på skylten vid minnesplattan, jag tyckte det var skitkul att göra den :-D

  Hare bra!

  Hälsningar
  Micke (Team Ese)

  SvaraRadera