onsdag 6 juni 2012

Nationaldagsevent i Mölnbo

Eftersom vi inte har några riktiga traditioner kring nationaldagen så får man väl helt enkelt skapa sig egna. Och att fira nationaldagen med geocachingevent är väl inte en så tokig idé. Gänget Team Telge anordnade Nationaldagsevent  i Södertälje för 3:e året i rad, den här gången i Mölnbo. Och det lät som ett kul sätt att fira på! Vi hade sällskap från Sollentuna med Team Sparris och kom fram till startplatsen på morgonkvisten. GPS:erna laddades smidigt med koordinater och strax efter 10 kom vi iväg.

Det släpptes en bra bit över 200 cacher!!! Och i ett helt fantastiskt mönster i form av Sankta Ragnhild som finns i Södertäljes kommunvapen. Mycket imponerande!!


Med så många burkar var det inte helt lätt att veta vart vi skulle ta vägen - men vi valde att åka bil en bit och börja vid en av parkeringarna vid Sörmlandsleden. Och det visade sig vara ett bra val, ingen annan gjorde samma beslut så vi blev FTF på inte mindre än 7 cachar! Det var rekord både för oss och för Team Sparris.

Stora delar av promenaden gick längs Sörmlandsleden men vissa sträckor blev förstås off-road, via hällmarker och träsk... Tur att vi alla hade laddat med bra kängor. Området var väldigt fint med omväxlande terräng och sjöar. Alla sträckor av Sörmlandsleden som vi stött på hittills har varit i lika fint skick som den här delen. Vi passerade flera gruvområden, och det fanns gott om skyltar med information - sånt gillar vi!

Ett av många gruvhål för dagen

Lunchpaus på fina hällar

Fin vandring längs Sörmlandsleden (etapp 12)

En bonus - kanon från skeppet Riksvasa i närheten av cachen Nyäng  bookcrossing cache
Eftersom det fanns så många ställen att cacha på så blev det inte den vanliga event-trängseln vid burkarna utan vi gick ensamma i skogen största delen av dagen. Vid några burkar träffade vi ändå på andra cachare och kunde skryta om våra FTF:er...  Efter en skön dag i skogen skippade vi återsamlingen och begav oss hemåt, men några stopp för geocachar och kaffe!

Stort tack till alla event-arrangörer för en toppendag med välgjorda cachar! Och tack Team Sparris för sällskapet! Snart är det vår tur att anordna något event igen, men det får bli modell enklare - en stillsam vildmarkspromenad kanske.

/AInga kommentarer:

Skicka en kommentar