söndag 25 mars 2012

Vandring i Paradiset

Det är klart man blir nyfiken på platsen Paradiset! Vi planerade en tur hit med familjen Karlsson förra vintern, men magsjuka mm gjorde att vi fick ställa in. Så nu gav vi oss av hit på egen hand istället - för att inviga nya vandringskängor, för att få logga lite geocachar och för att få lite skogsluft.

Området runt Paradiset i Huddinge är väldigt lätt att vandra i, gott om fina leder, grillplatser och raststugor. Det finns ett par stugor som man kan sova över i, de såg väldigt mysiga ut och lite sugna blev vi... Vi får komma tillbaka och prova det någon gång!

Vi valde en rutt där vi gick söderut längs Sörmlandsleden för att sedan vända tillbaka längs andra stigar för att så småningom återvända till utgångspunkten vid torpet Paradiset. Totalt blev det drygt 12 km och 15 loggade geocachar. Vi hamnade på många vackra platser, fick klättra en del berg och fick njuta av lite vårsol. Vi kan varmt rekommendera den här turen, men det går bra att sätta ihop egna turer utifrån alla de leder som utgår ifrån Paradiset. En bra plats att börja är vid torpet och geocachen Torpet Paradiset.

Här är ett axplock bilder från vår heldag, som förhoppningsvis ska inspirera någon!

Här är vår 12 km rutt

Startplatsen vid torpet Paradiset,  här börjar etapp 6 på Sörmlandsleden

Många vandringsleder att välja på

Övernattningsstugan Orrkojan

Märkligt fornminne, såg ut som en rund tårta men har säkert något mer officiellt namn...

"Här pågår jakt av älg och vildsvin", överallt dessa jägare...

Vacker utsikt över sjön Trehörningen

Väldigt mysig övernattningsstuga Ugglekojan

En jätteliten jättegryta....

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar