lördag 3 mars 2012

Äventyr 52: 5000 burkar i Sala

Så var det dags för ett dubbelt jubileum! Vi var ute på vårt 52:a äventyr, tänk att vi faktiskt kommit iväg på något litet eller stort äventyr varje helg under ett år! Och dessutom sammanföll det med att vi loggade vår 5000:e burk! Den ursprungliga planen var att göra något storslaget, så vi hade bokat hundspann i Ockelbo hos Gästrike Outdoor. Men tyvärr hade det varit för varmt, så det ställdes in pga för lite snö. Snopet, vi får göra ett nytt försök nästa år. Istället så åkte vi till Sala - inte fy skam det heller! För att fira ordentligt hade vi med oss ett stort gäng ut i skogen - totalt var vi 11 personer som gav oss iväg på utflykt.

Vi valde dagen till ära att gå en geocachingtrail av KEOLL, trailen gick i en slinga runt en skogsstig i närheten av Järndammen utanför Sala (här är länken till första cachen Skogs stig 1). Den här stigen har en gång i tiden bestått av ett antal pedagogiska skyltar där man fått lära sig om skogsbruket och skogen. Nu var skyltarna inte i bästa skick, men några gick i alla fall att läsa. Till exempel lärde vi oss att "bonitet" handlar om jordens godhet, inte illa.

En av de största rotvältor vi sett någonsin!

Skyltar som skulle må bra av lite omvårdnad

Hela gänget på jakt i skogen

Ungdomarna klättrar i berg

Team Vildmark loggar #5000!!!!

Det var en fin slinga med lätthittade burkar. De yngsta i vår grupp var entusiastiska och hjälpte till att leta burkar. Vid sista loggen var det dags för #5000 - så då blev det lite extra firande! Vid slingans start fanns en fin grillplats, och det passade oss eftersom vi hade tänkt fira med att grilla iranska kycklingspett över öppen eld. Så morbror A fixade en grillbädd medan vi andra skålade i rosa champagne för att fira denna högtidsdag! Och sen fick vi avnjuta en  helt fantastisk måltid med kyckling som marinerats i yoghurt, gurkmeja och örtkryddor, inlindade i tunnbröd. Det var annat än vår vanliga korvgrillning!

Iranska kycklingspett över öppen eld

Sedan fortsatte firandet med att CJ bjöd på middag på Måns Ols värdshus. Sala har inte så värst många lite finare restauranger men det här värdshuset får klart godkänt, mycket fin utsikt över Långforsen, god mat och bra service.

Som om inte det var nog, sen blev det W-dagen på lördagen, så firandet fick fortsätta! Då smet CJ och A iväg från övriga gänget och tog en långpromenad i solen längs några av Sabolinas powertrail-cacher. Hon har ju lagt ut helt enormt många burkar här i skogarna... Det är ju fantastiskt vackra skogsvägar som hon lagt ut burkarna vid, så vi rekommenderar starkt att man tar cacharna till fots eller cykel så man hinner njuta av stillheten och charmen i den västmanländska skogen. Det här var ju verkligen en powertrail med burkar var 161:e meter, men alla burkar var av bra kvalitet och helt vintersäkra. Vi gick längs Old Trailroad, några burkar på Snapsätra-serien och sedan en bit av Strå-serien. Så helt klart guldstjärna till Sabolina! Vi har bara betat av en bråkdel av alla burkar i området, så det blir helt klart fler turer i sommar. Då kanske vi tar cyklarna och åker runt här i skogarna. Om inte CJ får för sig att bättra på statistiken med något rekord förstås...
Första sträckan var VÄLDIGT rak, längs en gammal banvall

Lite rester av järnvägen gick det att hitta

Nu tar vi det lite lugnare med våra äventyr - målsättningen är att fortsätta komma ut på äventyr på helgerna, men kanske inte riktigt varje helg...

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar