söndag 11 mars 2012

Första Hajken i Norra

Jag har bytt scoutkår, från ST Erik till Sollentuna Norra. I helgen var det vinterhajk.Både ont och gott så blev det en vår hajk. Det är ju inget man kan bestämma när man planerar schemat några månader tidigare utan får ses som en bonus.
Jag kände till en bra plats, inte för långt att åka, nära en parkering (= inte så långt att bära) och en bra yta att vara på. Då scouterna inte har så stor vana av att vara ute på vintern så planerade vi för att bo i militärtält där det finns möjlighet att elda och få det varmt och torrt.
Hursomhelst så i fantastiskt vinter/vår väder packade vi bilarna och efter ett kort stopp i affären för att handla så åkte vi ut mot Kairo i Upplands Väsby och en badplats där. Parkeringen var extremt hal och det gick inte ens att parkera bilen utan att den gled i nedförsbacken. Ledare och scouter kånkade iallafall ned tält och allt annat de 500 metrarna från parkeringen till tält platsen. Jag har inte bott i militärtält sedan 1993-94 när jag tjänstgjorde senast i militären men det allra mesta kom jag ihåg. Även om vi gjorde några försök för torkställningen.

Funkis?

Duger väl...
 Efter att tält var rest tog vi en tur bort till Runsa fornborg för en promenad och titta på både fornborgen och skeppsätningen. Tillbaka vid hajk platsen lagade vi middag och precis när den var klar blåste det upp och det kom även lite regn. Men med eld i kaminen så var det inga problem att hålla sig varm i tältet.


Vi hittade hundratals små abborrar alla med nacken avbruten. Undrar varför...

Ingen Hajk utan Hajk banan
 Det blev en skön natt och till ledarnas förvåning hade scouterna orkat sitta eldvakt hela natten.
Det blev en tidig morgon men närmaste perfekt väder.
 /CJ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar