torsdag 22 mars 2012

Nattcaching++

Jag hade sedan länge haft några cacher söder om stan på bevakning eftersom de skulle vara lite extra bra. Nu går vi med raska steg mot ljusare tider så det var hög tid att försöka logga burkarna.
Att åka själv är ju inte så kul utan jag lyckades locka med mig F i Team Sparris. En av cacherna hade dessutom attributet Teamwork Required och mad tanke på geocacharnas fantasi så är det ju nästan omöjligt att förutse vad som skulle krävas.
Vi laddade upp med ett årsmöte i scoutkåren som tog lite längre tid än vi trott.Sedan drog vi iväg för att leta plastburkar i mörkret.Vårt första stopp blev Spår i Mörker som ligger precis norr om skogskyrkogården. Det var en lite annorlunda mörkercache med en kul avslutning. Det var nog en del som undrade när de såg oss gå runt i stan och lysa med ficklampor.
Efter denna riktigt bra burken så fortsatte vi söderut mot Vendelsö och cachen Spår i Vendelsö Mörkret.Det blev en kul promenad i mörkret. På några ställen fattade vi först ingenting men med hjälp av lite logiskt tänkande och "vi kan ju inte vara dummare än alla andra som hittat den här burken" så gick det till sist. En riktigt bra cache som borde få 10 favoritpoäng. Efter att ha sett ganska många burkar så blir jag glad över att stötta på dessa typer av cacher. Eftersom F hade en UV lampa och det låg en UV cache ett stenkast bort så bestämde vi oss för att ta den också. Nu hade klockan hunnit bli nästan 12 och vi hade även tänkt logga cachen Scouten som fanns i närheten och som dessutom stämde med dagens scout tema. Sedan är det ju helt omöjligt att inte stanna när man åker förbi någon burk så vi kunde dessutom logga några "vanliga" cacher också. Nöjda och trötta med tre mörkercacher loggade satte vi kursen hemåt.


När vi var i Texas i Julas så fanns det en mörker cache precis utanför deras hus. Naturligtvis loggade vi den och de var klart imponerade över att ha en reflexbana som de aldrig hade sett precis hemma.Så häromdagen dök ett paket upp från USA med ett komplett kit för en mörker cache... Så nu måste jag hitta på något kul...

Helt kit för en mörkercache

/CJ

2 kommentarer:

  1. Visst var mörkercacherna bra! :-) Kul att höra att ni fått hem ett mörkerkit, då dyker det säkert upp någon liknande rolig från er!!?? :-D Det ser jag fram emot! Har ni tagit fler roliga runt Stockholm? Det finns ju fler bra. T.ex. Imse vimse spindel http://coord.info/GC2CZXC , Night micro http://coord.info/GC30DW6 och Täby night trail http://coord.info/GC210EB . Tack för läsningen och m.v.h. D/T

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, CJ blev inspirerad av de fina cacharna (som jag missade...), så det blir nog något liknande här hos oss så småningom! Men nu börjar det bli fel säsong - lite för ljust på kvällarna! Kanske får bli framåt augusti.

      Radera