lördag 25 februari 2012

Lunch i Södertälje


En härlig vår-vinterdag...
Jag har en liten lugnare period på jobbet just nu så när det dök upp ett lunch event i Södertälje flyttade jag min lediga onsdag till fredag. Jag startade tidigt för att slippa rusningstrafiken men också för att göra lite geocaching innan lunchen. Jag svängde av den tråkiga E4:a i Halunda för att sedan ta den gamla vägen mot Södertälje. Längs den passerar man ett antal cacher eller så fick jag göra någon kort lite avstickare.
Fårens gravfält väl värt att göra ett stopp här, en härlig skylt.
Ett vackert hus som ligger i närheten av Lundby.
Lite besvärligare att parkera den här årstiden å andra sidan var det inte mycket till trafik.
Vilka vackra vägskyltar man gjorde för i tiden.
Jag försökte att inte ha så bråttom utan njuta lite av den fina landsvägen och morgonen så kom jag till sist in i Södertälje. Den första cachen att logga blev Female Power en klart annorlunda mystery. Innan lunchen tog jag mig runt i Södertälje för att försöka logga några av alla andra mystries teamet har löst.


Innan lunch samlades vi på eventplatsen och det är alltid kul att få träffa lite ”kollegor”. Det var kul för vi var ganska många Norrortscachare som precis som jag var på loggningsrunda i Södertälje trakten. Vi åt lunchen i personalmatsalen och som final fanns 3st nya trad burkar utlagda runt Saltskogsfjärden. drpeel hade till och med fixat ett litet häfte... Hela gänget gick sedan runt i solen och loggade och alla blev FTF.

Mitt mål för eftermiddagen var några burkar inne på ing 1 område som jag hade kvar sedan A:s och mitt äventyr Regementet på Ing1. Tyvärr var ju nästan alla vägar in på området blockerade men jag fick tips på några tänkbara vägar in i området. Med min bakgrund och intresse för detta så blev det en kul eftermiddag med både lite naturupplevelser och intressanta platser. Inga bommar utan bara att köra men däremot extremt dåliga väg som dessutom idag var väldigt hal.

Tänk för 20 år sedan ett skyddsobjekt som det hade varit ordentligt straffbart att förstöra nu...
Kul att få besöka skjut banan 
Ett litet kryp in, jag har sett samma typ av skydd i Uppsala, som även det gömde en burk.
/CJ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar