lördag 25 februari 2012

Äventyr 50: Skidor runt Rösjön

Den här veckan blev det ett kort äventyr för att testa As nyinköpta längdskidor. Det inköptes ett par Peltonen Nanogrip som verkade som bra nybörjarskidor. Jag fick med mig CJ förstås men också dottern ville åka skidor. Det var tyvärr lite för varmt ute så det var blött i spåren och ännu blötare på Rösjön som vi började med att forcera. Men det blev till att åka i decimeterhögt vatten, så vi kastade oss så fort som möjligt in i skogen.

Vi körde en bit på Rösjöspåren vid Rösjö ängar som var helt okej även om det var lite blött. Och så var det ganska platt vilket var skönt för en ovan skidåkare som behöver lite mer teknikträning innan hon vågar ge sig på värstingbackarna...
Kämpigt över en blöt is

Vi fick upp farten i några små backar
Höjdpunkten blev lunchen - vi grillade korv ute på en udde på Täby-sidan av Rösjön. Lite kyligt, men att grilla korv över öppen eld ute i skogen är ju med på topp-10 listan över fantastiska upplevelser!Vi avslutade med en spurt över isen på Rösjön, tur att vi hade bra och vattentäta pjäxor! Som vädret artar sig nu så verkar det som om det inte blir så många fler skidturer... Kanske kan det finnas snö kvar i Sala till sportlovet, men det känns just nu lite tveksamt. Nåja, det blir ju fler år och fler vintrar!

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar