lördag 11 februari 2012

Äventyr 49: B som i burkjakt

Den här helgen hade vi en hel del på agendan - avslutningsfest för ett nedlagt bolag, grabbträff i Västerås, volleybollcup och fotbollsmatch. Så hur hinna med att komma ut i skogen?? Och då kom Britt som en räddande ängel med sin jubileumstrail i Törnskogen! Vi lyckades få med oss sonen och gav oss iväg på geocachingtur i vår favoritskog här hemma.

Det vi gillar med Törnskogen är att det är rätt oexploaterad vildmark så nära storstan. Det har funnits några torp runt i skogen, men de största delarna har alltid varit skog. Vill man lära sig mer om Törnskogens historia, geologi och naturliv så är Herbert Henkels bok Boken om Törnskogen ett måste!

Den här norra delen har vi inte gått så mycket i så det var nya marker för oss. Idag gick det lätt att gå i skogen och också att hitta cacharna eftersom det var fina upptrampade stigar efter tidigare geocachare. Vi träffade på tre andra team i skogen och hade trevliga geocachingsamtal. Det blev en superfin promenad, inga märkvärdiga sevärdheter men en vacker och varierande skog. Vi kommer nog tillbaka och tar en tur här i sommar eller kanske när svampsäsongen drar igång.

B som i Britt som i Burkjakt som i Bra!

Fin grillplats med gott om ved, vi nöjde oss med att äta matsäcken här

Det är fint i skogen så här års...

Vilket fruset vattenfall!

Tur det fanns ett hjälpmedel

Snygg graffiti på ett militärförråd

Tack Britt för en mycket fin promenad och grattis på femårsjubileet!

/A


1 kommentar:

  1. Vad kul att ni gillade trailen. Törnskogen är verkligen fin.

    /Britt

    SvaraRadera