måndag 24 oktober 2011

TV- Eken får stå kvar

Update efter vårt senaste blogg inlägg om TV eken.  Det är inte ofta det är ett sådant ståhej där vi lagt ut våra geocachar som vid The Last Tree utanför TV huset där TV eken står. Idag var jag där för att ta ett sista kort innan trädet skulle fällas och forslas bort men till min stora glädje var det fullt av folk som hade slagit sig ned runt trädet i protest. Några satt i trädet och man hade satt upp skyltar som "tuta för trädet" så det var ett himla liv. Jag pratade med en äldre Östermalmsdam som var riktigt upprörd över att trädet skulle tas ned. Vi var båda överens om att det nog skulle kunna stå några hundra år till.

Massor av trädkramare....
Cachen var inaktiverad men burken låg på sin plats där den legat hela tiden så den fick vi aktivera igen. Tyvärr såg jag att den nya ek som planterades för några år sedan är borttagen vilket också kändes tråkigt.

Ännu så står trädet, den här morgonen i dimma.
Jag har jobbat länge på "nedre" Östermalm och passerat trädet på mina joggingrundor på djurgården och det blev naturligt att lägga en burk vid trädet. En symbol och märke för den vildmark som funnits innan Ekbackarna fylldes med hus och vägar. 

Jag hittade denna 360 graders bild på nätet som ger lite Avatar känsla och påminner om att man ska vara rädd om våra träd. Vi lever i trygghetsnarkomanernas land och är så rädda att man ska få en rutten gren i huvudet så att trädet till varje pris måste sågas ned. Hoppas nu någon kan korrigera kalkylen och att de som bestämmer i Stockholm tar sitt förnuft till fånga och låter trädet stå kvar.
/CJ

2 kommentarer:

  1. Stannade till idag när jag hade vägarna förbi och kolla om burken var kvar efter all uppmärksamhet. Just nu bevakas trädet dygnet runt så jag pratde med den som var där och visade geocachen. De blev entusiastiska och kommer även vakta burken. Så burken ligger på rätt plats och väntar på nästa logg (se upp för små ekarna som finns precis vid burken).
    /CJ - Team Vildmark

    SvaraRadera
  2. Idag skulle eken fällas men räddades ännu en gång, denna gång av polisen som tyckte det var för osäkert. Detta blir en spännande fortsättning.
    /CJ Team Vildmark

    SvaraRadera