lördag 8 oktober 2011

Äventyr 30: 4-års jubileum som geocachare

Så var det den 30:e september och 4-års jubileum för Team Vildmark som geocachare! Och det måste vi förstås uppmärksamma på något sätt! Det blev en helkväll på stan med god middag på Spisa hos Helena och musikal på Oscarsteatern - Spamalot. Teatern var riktigt bra, lite svårt att hitta en teater som passar en 13-årig sportkille, men Monty Pythons humor funkar utmärkt på  honom! Och vi har nynnat på "Always look on the bright side of life" hela veckan sen dess...

Spamalot - (Pressbild Mikael Bohlin)

Innan teatern ville vi göra något geocaching-relaterat och vi bestämde då att försöka hinna med så många "challenges" som möjligt. En challenge går ut på att man ska "go somewhere, do something". Alltså göra något på en plats och sedan logga det på nätet, men det finns ingen burk på platsen. Det finns dessutom "world-wide" utmaningar som kan utföras på olika platser. Challenge är ju ett nytt påfund av Groundspeak som inte mottagits så varmt av geocaching-communityt. Men vi är ju oftast positiva och öppna för nya utmaningar i Team Vildmark så det är klart vi försöker gilla det här konceptet också! Fast, det hade kanske varit lite roligare om utmaningarna varit lite mer krävande och spännande. Vi får väl fundera ut någon egen utmaning som kräver lite mer av utmanarna...De utmaningar som vi klarade av under helgen blev:

  • Ta ett kort utanför Stockholms stadshus
  • Klättra i ett träd
  • Ta ett kort där du pekar på ett viktigt landmärke i stan (blev stadshuset igen)
  • Ta ett kort på en fontän
  • Skriv ert geocaching-alias med naturmaterial
  • Ta ett kort på någon lokal fauna eller flora
  • Ta ett kort på ett solur och uppskatta hur mycket klockan är
E klättrar i träd

Vårt alias, dock i lite skugga...

Alltså inget riktigt utmanande direkt... Favoritutmaningen blev att skriva Team Vildmark med pinnar, vilket gjordes på en bänk utanför stadshuset. Till och med ungarna blev entusiastiska här! Notera den fina bilden ovan där det står "Team Vildmark 5 år". Vi trodde nämligen hela kvällen att det var 5-års jubileum, tills A räknade efter och kom fram till att det faktiskt bara är 4 år. Så kan det gå ;-)

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar