onsdag 28 juli 2010

Cachingutflykt * 3

Vi har haft några dagar hemma den här veckan och då har det funnits tid för cachingutflykter! Tre längre turer har det blivit, med mycket motionerande som bonus.

Måndag - Igelbäcken
Första turen gick till Igelbäckens naturreservat i Solna. Måste säga att det är ett ganska ocharmigt ställe, kanske för att det är så många vägar och stigar som förstör stillheten, och så bruset från E4:an förstås. Men vi var där tidigt en måndagmorgon och då var det ingen rusning i spåren. Vi hade tvingat med oss barnen och E klagade att det var för mycket väg att gå på och för lite skogsstigar... Vi började med Vila vid rastplatsen som låg vid en trasig och lite sjaskig hydda (nu låter jag lite gnällig jag vet men vi är ju lite bortskämda med vildmarken i Törnskogen och på Järvafältet...).

Sen gick vi vidare för att utforska de militära lämningarna i området - och då blev teamet på bättre humör! Vi kröp in i en liten kur för att logga Get in there, vi beundrade en mur vars funktion vi inte kan gissa oss till, och vi undersökte en gammal skjutbana vid Den mystiska anläggningen.

Mystisk men kanske inte så tjusig mur

Även fast vi brukar gilla den här sortens cacher ute i naturen så blev nog ändå dagens höjdpunkt Mulle Meck och den fantastiska lekplatsen. Våra barn är ju lite för stora för lekparker, men det hindrade inte oss från att gå runt och utforska lite. Kan klart rekommenderas!!


Tisdag - Oxundasjön
Nästa dag fick vi åka utan barn och då blev det en skogspromenad i Upplands Väsby runt Oxundasjön till tre av brittbustgaards cacher. Britt har en fantastisk förmåga att hitta spännande platser i vildmarken och lägger gärna ut cacher som kräver en del vandring. Och så även denna gången :-)

Vi parkerade utanför Lövsta stuteri - en helt fantastiskt välskött anläggning. Vägbommar brukar ju inte vara något som vi geocachare normalt blir så lyckliga av att se - men en sån här grind kan man ju inte annat än beundra!

Grinden vid Lövsta


Sen blev vi lite fundersamma hur vägarna gick och var det var privat mark (CJ tycker jag är för försiktig/fånig jag vet...). Så det blev en onödig omväg genom några hagar och över ett kalhygge innan vi kunde hitta rätt stig ner mot första cachen. På vägen lyckades vi skrämma slag på en stackars man som var ute och inspekterade ägorna, han var väl inte beredd på att det skulle komma ett märkligt par gående över hans kalhygge...

Vi följde sen en minimal stig ner mot vattnet till två fina platser - Järvakilen 4 - Oxundasjön och Fiskeplatsen. Efter lite vattenpaus fortsatte vi in i skogen mot den cachen som blev dagens favorit - Not in the wall. Jag gillar när man kommer upp på lite höjder med vackra mossbevuxna hällar. När det sen finns en grillplats helt otippat och en märklig mur så blir man ju lite lycklig :-)

CJ på skogspromenad

Onsdag - Järvafältet
Idag ville jag inviga min nya tjusiga cykel så då passade det bra med en cykelutflykt till Järvafältet. Vi har fortfarande några frågetecken kvar att lösa på Järvafältet, annars är alla cacher loggade där. Och idag var det dags att logga The Note och The Cottage. Och The Note blev faktiskt vår 200:e mystery - grattis till oss!!! Eftersom jag läst loggarna innan så förstod jag vad vi behövde ha med oss för verktyg, så den gick smidigt att lösa. Kul mystery! Även The cottage gick bra att logga. Här var det faktiskt CJ som löst mysteryn (det brukar annars vara mitt jobb) och det var även han som fick göra lite akrobatiska konster för att logga.

A korsar gräset i sin nya fina cykel
Kul cachingutflykter med mycket motion som bonus. Imorgon får nog CJ göra en egen utflykt - så fokuserar jag på packningen inför resa till Schweiz. Mer om det i bloggen en annan dag!

/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar