måndag 5 juli 2010

En dag på semestern

För att motivera resan och komma upp tidigt så skjutsade jag A till jobbet i Liljeholmen. Därefter slog jag på bil-GPS:en med resemålet cachen Trainspotting. Sedan kryssade jag mig fram mellan de olika burkarna i Älvsjö. Totalt blev det 11 st varav 4 mysteries och 3 multis. Älvsjö cacherna är kul då de håller hög kvalitet, intressant beskrivning och som ofta är finurligt gömda. Bra exempel är Liljekonvaljekungen och Sista resan, båda häftiga och välgjorda gömmor. En annan ursäkt för turen till Älvsjö var Challenge #014 - minst en cache per dag i en månad som vi nu klarat både i maj och juni. Vi satsar nu på 3 månader!


Idag gjorde jag en annan upptäckt då jag var vid cachen Till minne av "Stora stenen" upptäckte att det stora flytblock som jag klättrade runt på nu har glidit ner för berget. TUR att ingen var ivägen då det hände. Jag kommer fortfarande ihåg denna låda ganska bra som vi loggade på eventet Långfredagsfika i Älvsjö. Tydligen var vi dessutom FTF och skrev så här i loggen.

{*FTF*} Den här cachen blev dagens största utmaning för det höjdrädda teamet... Men när det doftar FTF så är det bara att bita ihop! Vi plockade med oss det blå hjärtat och droppar in någon annan cache alldeles strax. Tack för cachen och FTF-priset!
#1353
/CJ+A+C+E

Förberedelser
För att få flyt och se och ta de bästa burkarna är förberedelserna A och O - samt att hålla sig till planen! Man måste ha en massa utrustning med sig…


Efter ett kort stopp på jobbet, så kunde jag åka hem. Väl hemma blev det häckklippning kombinerat med bad i poolen och glassätning. Efter middagen blev det dags för mig att cykla iväg till scouterna och packa för årets scoutläger - Kopparbo nästa vecka.

Få se vad jag gör imorgon på semestern...

/CJ

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Ser ut som att du förbereder dig mer grundligt än jag när jag går på cachingtur. Jag brukar försöka komma ut en kväll i veckan efter jobbet och ta en riktig långpromenad. Sist blev det Ulriksdal - Spånga, knappt 18 kilometer och 16 geocacher. Milstolparna för dagen var "Alphabet B -Bible studies" och "Nörden" som innehöll ett blått hjärta som är en ledtråd till "Kära hjärtanes". Multis brukar jag oftast skriva upp på lösa lappar. Har laddat ner en excelliknande applikation till iPhonen för ändamålet, men inte testat en skarpt ännu.

  /Fredrik Wellner

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen tur att ingen kom ivägen för flyttblocket! Hälsn Helena (Helfred)

  SvaraRadera
 3. När bestämde sig det där flyttblocket för att trilla ner? Det är nämligen något jag har missat. Sen måste ju dess minne loggas nån dag.
  Kul att ha hittat er blogg btw.
  Hälsningar: Agipman

  SvaraRadera
 4. Flyttblocket måste ha rasat någon gång i början av december. Det finns lite mer om raset i loggarna på den gamla cachen Stora Stenen http://coord.info/GC1NRB0
  Som sagt var - en verklig tur att ingen hamnade under stenen... Välkommen hit till bloggen :-)
  /Annika

  SvaraRadera