söndag 7 mars 2010

Sportlov i solen - del 2 Sol och strand

Väl på plats i Florida efter snöstormen i New York så kändes det skönt med värme äntligen. Det är inte högsommarvärme men runt 20 grader i alla fall. Enligt någon som vi träffade så har det varit den näst kallaste vintern i Florida som man någonsin mätt upp. Vet inte om det stämmer men vi tycker i alla fall att det är varmt och skönt! Visst är det lite kyligt på morgonen, men det blir skönare ju längre dagen går. Och vi är ju lite lätt desperata efter den ohyggligt kalla vintern hemma…

Som vanligt så har vi rätt högt tempo och försöker uppleva mycket när vi reser. Så även här i Naples så har det blivit en del utflykter. Och här kommer en sammanfattning av höjdpunkterna i Naples:

1. Airboat i Everglades – turistfälla förstås men ändå riktigt kul. Vi valde att åka med Wooter’s. Speciellt häftigt var det att åka omkring bland vilda alligatorer. Vi såg några stora alligatorer som slogs om ett byte – kanske en sköldpadda eller en krabba. Jag fick flashbacks till Miami Vice när Crocket och Tubbs letade efter droghandlare ute i träsket ;-) Sen fick vi klappa en alligator också och CJ fick logga några cacher i Everglades city - så alla var nöjda och belåtna!

Floridas träskmarker

Mängder av alligatorer hos Wooter's

2. Lover’s Key – vandring på enkla vandringsstigar vid kusten utanför Fort Meyers. Jättefina stigar och vacker natur. Vi tog ett par geocachar här och träffade ett annat par geocachare från New Jersey – kul sätt att träffa folk på!


Ammobox i Lover's Key

3. Shopping – bra affärer med bra priser. Bästa fynden är nog grabbarnas joggingskor som var halva priset mot hemma. Och E köpte snygga Converse skor.

Efter Naples gav vi oss norrut mot Sarasota. Som vanligt försökte vi hitta ett bra stopp på vägen - och den här gången blev det picknick i Myakka State Forest. Vi gick en bit på en vandringsled mot en cache Iron Ranger - och vi fick se ett livs levande bältdjur ute i buschen- coolt :-)


Team Vildmark vandrar i Myakka State Forest

I Sarasota finns riktigt fina stränder på korallöarna vid kusten. Vi gjorde en utflykt till Anna Maria Island och öarna söderut. Det var fortfarande lite kyligt, men barnen tyckte det var kul att samla snäckor på stränderna - och E badar förstås oavsett vilket väder vi har!


Beach volleyboll vid Manatee beach

Efter två nätter här lämnade vi kusten och begav oss inåt landet mot Orlando. Vi kan ju aldrig köra närmaste vägen på motorvägar utan letade oss fram på mindre vägar. Vi tog ett stopp vid ett naturreservat - Gilley Tract Reserve - och promenerade runt till några cachar - jättefint område och skönt med en bensträckare.

Häftiga träd!

Och mitt ute i ingenstans i Zolfo Springs så uppenbarades sig en lantbruksmarknad - Pioneers day. Så det blev ett kul stopp - vi åt mat, shoppade lite på loppmarknaden, beundrade traktorer och loggade en virtuell cache - Cracker Trail Museum.

Traktorparad!

Sen blev det raka spåret till Orlando - och del 3 av vår semester är nu inledd - Nöjesparkerna.

/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar