tisdag 28 juli 2020

Sörmlandsleden etapp 24: Svalboviken - Lundsjön

Senaste vandringen på Sörmlandsleden blev etapp 24 från Svalboviken till Lundsjön. Det är en riktig enslig skogsetapp utan några speciella sevärdheter. Mest odlad skog och så här års väldigt mycket högt gräs att ta sig igenom. Inte vår favoritetapp, men stort plus för att vi fick gå nästan helt ensamma så här en söndag i corona-tider när skogarna annars är fulla av vandrare. Och ett bra val för att verkligen uppleva den sörmländska skogen. 

Vi parkerade en cykel vid etappslutet vid Lundsjön (ingen bra bilparkering just här) och körde bilen till Svalboviken. När vi gick här senast på etapp 23 så parkerade vi en bit bort vid badplatsen så vi utgick därifrån idag. Förutom att bara uppleva skogen så får man på den här etappen också möta en kolarkoja, en övernattningsstuga Gruvtorpet, rester av gruvdrift och en hage med kossor och tjur(!). 

Sjön Trynningen, enda sjön på sträckan förutom precis vid slutet vid LundsjönEn favoritlunch en sommardag, tabbouleh (den här gången torkad) med fetaost och oliver, och en alkoholfri öl till det

Gruvtorpet, här går det att övernatta, rätt ocharmigt men funktionellt

Lite läskigt men vi klarade oss, kossorna var i en annan del av hagen, däremot var det svärmar med flugor och myggor

Notera flygfäet uppe i vänstra hörnet...


Läs om fler vandringar vi gjort längs Sörmlandsleden:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar