tisdag 16 januari 2018

Siem Reap - Angkor Wat, KambodjaRuinstaden Angkor är en omtalad plats som jag tror många drömmer om att besöka. Så när vi planerade vår resa till Asien blev Kambodja och Angkor ett självklart val. Efter att ha tillbringat två veckor i Thailand så skickade vi hem dottern och tog sen flyget från Bangkok till Siem Reap. Det ingick transfer till hotellet i vår bokning och medan andra resenärer blev upphämtade i luftkonditionerade lyxbilar så väntade en tuk-tuk på oss. Helt i Team Vildmarks anda!

Vi bodde fint i ett charmigt och avslappnat hotell, eOcambo, 10 minuters promenad från stadskärnan. Det finns många sätt att uppleva Angkor på men vi valde att boka en privat guide. Vi bokade via Angkor Guide Sam ett par dagar innan vi kom till Siem Reap. Vi valde en 2-dagars tur som också innefattade ett besök på en av de flytande byarna runt sjön Tonle Sap. Vi tänkte att det nog skulle räcka med tempel efter ett tag. Det går förstås utmärkt att bara hyra en tuk-tuk eller cykla och utforska på egen hand, men det kräver att en är lite mer påläst så vi tyckte att det var smidigt med en guide.

Och det var förstås en fantastisk upplevelse som är svår att beskriva. Det är magiskt vackra byggnader, ibland inbäddade i djungeln där träden tagit över byggnaderna. Ibland med intrikata inskriptioner och statyer som finns kvar efter 1000 år. Många delar av templen är renoverade där man lagt pussel och byggt upp templen igen sten för sten. Ibland var det trångt och mycket folk men vid andra tempel var vi nästan ensamma och kunde njuta av stillheten och fundera över hur livet såg ut här när staden levde.

Vår guide David var en riktig personlighet. Han var väldigt duktig på att berätta om sig själv, bland annat påstod han att han hade varit med i Cambodian Idol och bjöd på en del kambodjanska sånger under turen. Han var också väldigt kritisk mot regimen i Kambodja och berättade mycket om hur livet är i landet. Men han kanske inte var världsbäst på historia och Angkor... Nåja, det blev ett par bra och minnesvärda dagar!

Här kommer ett gäng blandade bilder från våra upplevelser i Angkor och Siem Reap.

Transport från flygplatsen

Lugn morgon vid poolen

En av marknaderna i Siem Reap

Ibland känns det skönt att vara vegetarian
Första vyn av Angkor Wat

Vår guide såg till att vi poserade framför alla viktiga sevärdheter


Vår guide, vår förare och så Team Vildmark

På vissa platser var det trångt
På väg ut till en Floating Village för att se hur invånarna bor och lever på båtar i sjön

I byn fanns flera kyrkor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar