tisdag 9 januari 2018

Koh Chang, Thailand

Efter lugnet på Ko Samet åkte vi vidare mot den större ön Koh Chang. Vi åkte flaktaxi från hotellet, en skruttig överlastad färja över till fastlandet, en minibuss till färjeläget, en golfbil fram till färjan, bilfärja över till Koh Chang och slutligen flaktaxi till hotellet. Puh... Men det gick förvånansvärt smidigt!

På Koh Chang bodde vi på Fine Baan Times, i en bungalow en kort bit från stranden. Det är ju mysigt att bo precis vid vattnet, men det var lugnt och skönt att bo i skogsbacken. Också mer prisvärt! E mådde bättre men influensan gjorde att hon var trött, så vi valde ett lugnt tempo med mycket tid på olika stränder men vi hann också med några utflykter.

Utsikt från vår bungalow, lite kallt och regnigt första dagarna när en tyfon passerade


Chai Chet Beach & Norra Klong Prao
Vi bodde en kort promenad från Chai Chet beach som ligger vid den norra delen av Klong Prao beach. Det är en lugnt strand utan så mycket barer, massage och eldshower. Det finns några stora resorts här och gott om plats att sola på. Vi tillbringade en förmiddag vid restaurangen Flora I Talay som hade sköna träbritsar att vila på, gratis så länge man handlar dricka i restaurangen.
Loggade geocachar: Road to Chai Chet beach, Reggea

Vår "hemmabeach" Chai Chet
Strandhäng

Vattenfallet vid Khlong Phlu

När E började må bättre så tog vi en promenad från hotellet till vattenfallet vid Khlong Phlu. Det tog ungefär en timme att gå längs stora vägen. Vi passerade flera ställen där man kan rida elefant. Det ser ju charmigt ut, men är plågsamt för elefanterna. Läs gärna den här artikeln innan du bestämmer hur du vill göra. Vi gick snabbt vidare och kom fram till entrén till vattenfallet. Det ligger inom en nationalpark så det kostar 200 baht per person att gå in.

Från entrén är det en trevlig trail 600 meter till vattenfallet. Själva fallet var inte så imponerande, vi var där under den torra perioden så det är säkert mer vatten några månader tidigare. Men helt klart en trevlig utflykt. Tillbaka från vattenfallet kan man ta en annan väg och göra en mer äventyrlig vandring tillbaka till entrén. Men nu hade vi gått för långt tyckte influensatrötta E så vi tog samma väg tillbaka. Där tog vi en tuk-tuk till södra Klong Prao stranden för att äta god vegetarisk mat på Emperor of India.
Loggade geocachar: Koh Changs Travel Bug Airplane, Phu Falls @ Koh Chang, Klong Phlu Waterfalls

White Sands Beach
Vi tillbringade en dag på norra delen av stranden White Sands Beach och gillade verkligen atmosfären där. En rolig blandning av stora resorts, små backpacker guesthouses och mängder med kaféer och barer. Vi tog en tuk-tuk till KC Resort där det går en väg ner till stranden. Precis i närheten hyrde vi solstolar i skuggan under palmerna och tillbringade en skön dag. Vi gick norrut för att äta lunch på en strandrestaurang och avslutade dagen med veganglass på Coco Mango.
Loggade geocachar: South edge of White sand beach, Off the rail

Utsikt från geocachen Off the rail

Koh Wai
Det finns mängder med företag som anordnar utflykter på ön och till andra öar runt Koh Chang. Vi är inga dykare och lite skeptiska till för turistiska aktiviteter, men klart vi ville göra någon utflykt. Så det blev en halvdagstur till ön Koh Wai som ligger närmast Koh Chang. Vi blev hämtade av en flaktaxi på morgonen och åkte sen ner till Bangbao, fiskebyn längst söderut på ön. Vägen dit är rätt slingrig och backig så både E och A var rätt illamående när vi var framme. Vi åkte "Wooden boat" ut till ön, vilket tar ungefär en timme. Det var riktigt vågigt så illamåendet blev inte bättre om vi säger så... Hur som helst så var det skönt att vara framme och kliva av på den lugna paradisön.

Vi gick till Koh Wai Paradise Beach (betalade 60 baht per person för att få använda stranden) och hängde här i tre timmar innan båten hämtade oss igen. Som vanligt var CJ rastlös, så han tog en promenad längs den stigen som går runt ön. Det är en liten ö med en handfull resorts och enkla guesthouses. Båtresan hemåt gick bättre med lugnare vågor. I Bangbao är piren omgjord till ett shoppingcenter med massor av souvenirbutiker och restauranger. Vi strosade lite i butikerna innan vi åkte norrut med ett stopp för god vegetarisk mat på Naga Café och Bar.

Vacker strand, populärt att snorkla här

Tillbaka vid piren i Bangbao

Jungle walk runt Chai Chet
Jo, det låter mer avancerat än det egentligen är... Men hotellet Chai Chet Resort har gjort en trevlig kort rundtur i djungeln bakom hotellet som vi hittade tack vare den fantastiska sajten iamkohchang.com. Så en eftermiddag tog vi en tur för att utforska den. Det var en kort tur med lite backar, vyer, djungel och ett 300-årigt träd. En klart trevlig tur, i brist på längre djungelturer som vi inte hann med den här gången.

Välskyltad stig

Det 300-åriga trädet
Så vad tyckte vi om Koh Chang? En trevlig ö med fina stränder och en hel del aktiviteter om man vill hålla sig sysselsatt. Gott om restauranger utan att vara en riktig partyö. Nu hoppade vi över de riktiga partyställena som Lonely Beach så det går säkert att åka till Koh Chang för mer action också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar